Yine bir "MİM" yazısı varmış. :) / Kendi Kitabını Yarat

22:49 orta boy popcorn 9 Comments

Hepinize yeniden merhaba. Bu ara yine blog dünyasını bir mim furyası sarmış durumda. Ben de uzun zamandır mimlenmedim yazmamın üzerine, arka arkaya mimlendiğimi gördüm. Eğlenceli oldukları için seviniyorum. Ayrıca, tüm bloggerlar biliyoruz ki mim yazıları bizim en iyi kaçış noktamız! Bazen yazacak şey bulamadığımızda veya uzun yazılar için üşendiğimizde bir mim yazısı yazmak çok kolay ve rahat oluyor. :) Tabi çok düşündürücü ve zorlu mimleri es geçiyorum! :) Bu seferki mime iki ayrı kişi tarafından mimlenmişim. "Part of the book" ve "Kitap Delisi Bir Kız"a çok teşekkür ediyorum. Bu farklı mimi yapmamı sağladıkları için . Gerçekten bu tarz bir mimi ilk kez yapacağım. Muhtemelen kararsızlık sonucu aklıma ilk gelen cevapları vereceğim ama olsun. :D Daha fazla uzatmayayım ve hemen mime geçeyim en iyisi:

Mim "Kendi Kitabını Yarat" mimi. Başlıktan da hiç anlamadı kimse zaten. :))) Olsun, yazmaktan ne zarar gelir? :) "Eğer ben bir kitap yazsam, nasıl bir şey yazarım?" teması üzerinden ilerliyoruz. Öyle bir planım net olarak yok aslında ama gerçekten çok isterim böyle bir şeyi. Hiçbir fikrim, girişimim vs.. de yok ve üşengeçliğim sonucu onca şeyi yazmak zor gelebilir ama yine de çok farklı bir deneyim olurdu sanırım. Belki bir gün.. Neyse, artık mime başlıyorum:


1) Bir kitap yazmaya karar verdiniz. Türü ne olurdu?
İçinde aşk mutlaka olurdu bir kere. Ya new adult tarzı bir şey olurdu ya da fantastik. İçinde aşkın ve aksiyonun yoğun olduğu fantastik bir kitap en iyisi sanırım. :) 

2) Bu kitabı bir serinin başlangıcı mı yoksa bağımsız bir roman şeklinde mi yazardınız?
Tek kitapta tüm istediklerimi yazamazdım herhalde. 1000 sayfa olurdu yoksa. :D En iyisi 3 kitaplık bir seri. 5 de olabilir tabi o kadar yazacak şey bulduğumu farz ediyorum. :D

3) Kitabınızın baş karakterinin yada karakterlerinin isimlerini ne/neler koyardınız?üz
Kadın psikolojisini daha iyi yazacağımdan dolayı, baş karakterim kadın olurdu. Türk olacaksa Güneş olurdu. Bu ismi çok severim. Hem çok delidolu, güleç bir kız adı gibi duruyor hem de içinde bir gizem barındırıyor bence. Yabancı olacaksa, seçmek çoooook zor. Tek bir isim hiç gelmiyor aklıma. Ama eskiden beri Elizabeth ismini çok severim. Elizabeth olabilirdi. Tabi günümüzde bu biraz eski bir isim kalabilir. Alternatif olarak da, Jane olabilirdi. Aslında güzel bulduğum çok isim var ama aklıma ilk bu ikisi geldi. Bunlar hep Jane Austen'ın, Aşk ve Gurur'un etkileri işte. :)

4) Her yazarın etkinlendiği başka yazar yada yazarlar mutlaka vardır. Peki sizinkiler hangileri?
Colleen Hoover, J.K.Rowling,Karen Moning, Asude, John Green, Judith Mcnaught, Jane Austen ilk aklıma gelenler.

5) Kitabınızın nerede geçiyor olmasınız isterdiniz? (Hangi ülke,şehir,köy vs). Ya da kitabınız kurgusal bir dünyayı anlatıyorsa orası nasıl bir yer olurdu?
Türkiye'de ise İzmir diyorum. En iyi tanıdığım yeri yazmak daha kolay. Ayrıca, İstanbul'a kıyasla daha huzurlu bir kitap olurdu. :) Yurtdışında geçecekse, kesinlikle Londra! Tüm o büyülü hikayelerin yazıldığı yerde geçsin isterim. Hem fantastik bir kitaba uyacak karanlık bir havası da mevcut şehrin. :) İkinci seçenek olarak, Dublin de olabilir tabi. :D

6) Kitabınızı ilk olarak kime imzalayıp verirdiniz?
Zor bir soru. En yakınlarıma götürürüm haliyle. Tek bir kişi seçeceksem, kuzenim olabilir.

7) Gelelim en önemli soruya, kitabınızın ismi ne olurdu?
İşte bunu hiç bilmiyorum. Gerçekten 40 yıl düşünsem yine tek bir cevap bulamam sanırım. En zor soru bu olmuş. Ad için kitabın konusuna vs.. de karar vermem lazım. E o kısmı hiç düşünmedim henüz. :D Aslında şu an aklıma bir isim geldi. "Mühür" olabilirdi. "Mühür Serisi". Nereden aklıma geldi bilmiyorum ama hem aşkı hem de büyülü,fantastik bir şeyleri çağrıştırıyor. Fena fikir değil bence. :D

8) Sizce kitabınızı en güzel şekilde anlatan 3 kelime ne olurdu? 
Yoğun, heyecanlı ve eğlenceli diyorum. :)

Bitti! Başta da dediğim gibi, aklıma ilk gelen şeyleri söyledim çoğunlukla. İstediğimiz kadar kişiyi mimlemek serbest! Ben de aşırıya kaçmadan, 6 kişiyi mimliyorum. Mimlenecek kişileri düşünmek çok zor değil mi? Hep aynı kişiler de olsun istemiyor insan. Bence en az mim sorularına cevap vermek kadar zor iş. :D İşte seçtiklerim:


Önceki mimlerde mimlediklerimden farklı kişileri seçmeye çalıştım. Ama tabi bunlar dışında da isteyen herkes mimi yapabilir. Yaparsanız, yorum olarak linkini bırakmayı unutmayın! Böylece, güzel bir mimin daha sonuna geldik. Umarım, keyifle okursunuz cevaplarımı. Yeni hafta herkes için çok çabuk ve güzel geçsin! Keyifli okumalar! :)

9 yorum:

  1. Yaptığın için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, zevkle yaptım. Ben mimlediğin için teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. canım çok teşekkür ederim mim için. Benim cevaplarım da burda:
    http://yamakdan.blogspot.com/2015/01/etkinlik-kendi-kitabn-yarat.html

    Bak kitap ismi konusunda sen gayet başarılısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    2. Teşekkürler canım, hemen yapmışsın. Hemen bakıyorum. :)

      Sil
  3. Sorular gerçekten yaratıcı ve şöyle bir göz gezdirdim de cevaplarımız hep aynı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de değişik ve farklı sorular. :) Ben de seninkilere baktım şimdi, öyle olmuş. Düşüncelerimiz aynıymış demek. :D

      Sil
  4. Mimlediğin için tekrardan teşekkürler :) İşte benim cevaplarım...
    http://yorumcadisi.blogspot.com.tr/2015/01/etkinlik-kendi-kitabn-yarat.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen baktım, asıl ben teşekkür ederim yaptığın için. :)

      Sil