Kitap Alışverişi #4

20:49 orta boy popcorn 9 Comments


Tam olarak böyleyim! Kitap almak, beni göklere çıkarıyor. Mutluluktan uçuyorum. :)

Burada 4 dedim ama sadece 4.yazım olduğu için (fuar dahil) böyle dedim.Yoksa ben 4 değil 14 kere az-çok kitap alışverişi yapmışımdır blog açıldığından beri. :) Ama hepsini yazmamışım malesef. En azından bundan sonrakileri atlamamaya çalışacağım. Kitap alışverişi yazılarını çok seviyorum. Aldıklarımı paylaşmanın heyecanı, sizin yorumlarınız.. Ayrı güzel oluyor. :) Uzun zamandır hiç kitap almıyordum. Uzun zaman dediğim, birkaç ay ama bu benim için oldukça uzun bir zaman oluyor. :) Aklıma olan fazlaca kitap vardı ama okumadıklarım da yığınla olunca, tutuyordum kendimi. E bütçe de malum. Ama son dönemde o kadar fazla harika kitap çıktı ki artık duramadım yani. Her gün yeni ve çok merak ettiğim bir kitabın çıktığını görüyordum, tüm bloglarda bunlardan bahsediliyordu. Ben de artık alayım dedim. Hatta bu yüzden, aklımda olan birçok kitap yerine yeni çıkanlara ağırlık verdim. Neyse, uzattım yine. Bakalım neler almışım? İki ayrı siteden üç ayrı alışveriş yaptım. Hemen başlıyorum:

Burada gördüğünüz kitapların bazıları D&R'dan bazıları Okuoku'dan alındı. Fısıltı Serisi'ne bayılıyorum! Aslında ilk iki kitabı okuyalı baya olmasına rağmen son iki kitap için neden bu kadar geç kaldım bilmiyorum. Seriye aşık oldum. Sırf aşk değil tam istediğim gibi bol aksiyon ve heyecanlı olaylar da vardı. Gelir gelmez şöyle bir göz atmadan edemedim malesef (en kötü huyum) ama okumak için sabırsızlanıyorum! Ateşböceğinin Şarkısı da, okumak istediğim ama acele etmediğim bir kitap. Duygusal baskı malum. Okumak için çok geç kaldığımın da farkındayım. Ama fırsat olmadı işte. Bu arada, Kristin Hannah çok iyi bir yazar ama son dönemde arka arkaya kitapları çıkıyor ve çoğunun birbirini tekrar ettiği söyleniyor. Biraz ara verse iyi olacak gibi. Demir Kraliçe ve Apollyon serilerinin kitapları. Iron Fey serisine hala başlamadım ama seveceğimi düşündüğüm için indirim olunca kitapları topladım. Melez Sözleşmeleri'ne ise bayılıyorum! Bence Lux Serisi'nden bile güzel olabilir, o derece. :) En kısa zamanda okumak istiyorum bu kitabı, hele önceki kitabın bittiği yer düşünülürse zor tutuyorum kendimi. Orada bir Canavarlar Denizi var, doğru gördünüz! Evet, çok aşırı geç kaldım! Percy Jackson'la kuzenimin ısrarları sonucu tanıştım ve çok sevdim. Şu an çok kitap var sırada ama onu da aradan çıkarmak istiyorum. Yabancı ve Hiçliğin Kıyısında, yeni çıkan ve resmen olay yaratan kitaplar. Almasam olmazdı! Özellikle Hiçliğin Kıyısında'dan beklentim büyük! Okuduğum tüm blog yorumlarında, öve öve bitirilemiyor kitap. İkisinin de kapağını çok beğendim bu arada. :) Aşk Yakar da yine serisinin son kitabı. Bir yandan merak ediyorum kitabı ama bir yandan da erteleme niyetindeyim. Çünkü, Nefes Serisi'nin kitaplarını okurken benim nefesim kesiliyor. Bir tuhaf oluyorum, afakanlar basıyor. Yer yer sinir hastası oluyorum, psijokolojimi hazırlamam gerek yani. :D Bunlar, D&R'dan aldığım kitaplardı. Çoğu ortalama %20 civarı indirimdeydi, her zamanki gibi.

Şimdi de Okuoku'dan aldıklarıma geçiyorum. Burada da çok ama çok uzun zamandır 9.90 kampanyası var, eminim görmüştür herkes. Ben de özellikle tarihi aşk tarzında almak istediğim kitapları kapmak istiyordum ne zamandır. Neyse ki kampanya bitmeden başardım. Judith için zaten söze ne gerek! Kadınım, yazarım, ne yazsa okurum, favorilerimden biri kesinlikle. :) Aslında internet üzerinden dayanamayıp çoğu kitabını okudum. Bir ara ciddi krize girmiştim ve bunu da yazmış olmam gerek bir yazıda. :D Ama elimde de bulunmalılar tabi. O yüzden, 3 tane aldım. Tekrar okumak istiyorum bir ara, kitaplara göz atarken ne kadar özlediğimi fark ettim. :) Aslında 1-2 Judith kitabı vardı okumadığım ama nedense o kitaplara elim gitmiyor bir türlü ya.. Judith ama ne bileyim.. Sana İhtiyacım Var'ı internetten okuyup fazla beğenmemiştim açıkçası, diğerinin adını hatırlayamadım şimdi. Biraz daha beklesinler bakalım. Zaten çok az kitabı çıkıyor. Son kitabı da fuardan almayı planlıyorum bu arada. Hemen tüketmemek lazım. :) Gelin ve Düğün, çok merak ettiğim iki kitap. Her yerde görüyordum, türünün en sevilen örneklerinden ama bir türlü okuyamamıştım. Seveceğimi umuyorum. Yazarla da tanışmış olacağım böylece. O da oldukça sevilen bir yazar. Ve Tatlı Şeytan. Eh, bu kitap için yoruma gerek yok değil mi? Son dönemde, nereye baksam bu kitabı görüyordum. Her yerde alıntılar, tanıtımlar dolaşıyordu. Melek temalı kitaplara da bayılırım. Ne yazık ki fazla örneklerini göremiyorum, hele şeytanlı olanlarını hiç. O yüzden zaten almak istiyordum. Bu kadar övülünce de, çıkar çıkmaz aldım. İnce olmamasına sevindim. Karakterlerin yaşları başta beni rahatsız etti açıkçası. Doğruya doğru. Ama okurken bunu kolaylıkla unutacakmışım gibi geliyor. :) Okuyanlar fazla rahatsız olmamış bu durumdan. GO! Kitap ile ilgili de birkaç şey söylemek istiyorum. Yayın dünyasına hızlı ama çok sağlam bir giriş yaptılar bence! Bir kere, bu mıknatıslı kapak olayı çok iyi bir düşünce olmuş. Diğer yayınevlerinden onları ayıran, kitabın daha korunaklı olmasını sağlayan bir şey. Görüntü de çok hoş oluyor. Seçtikleri kitaplar da çok iyi şu ana dek. Kapakları çok güzel, kitap kaliteleri gayet iyi. Arkadan gelen kitaplar da baya sağlam duruyor. Favori yayınevlerim arasında üst sıralarda şimdiden!

.
Bu da diğer Okuoku alışverişim. Aslında bu kitapları aşırı merak etmeme rağmen, bütçe sebebiyle hemen alma gibi bir niyetim yoktu. Ve şansa bakın ki, ilk siparişimin geldiği gün bunların 9.90 kampanyasına girdiğini gördüm. Bana kaderimin bir oyunu mu bu? :) Keşke ilk siparişim için biraz daha bekleseymişim dedim. Yani, planda yokken bu kadar merak ettiğim kitaplar bu fiyata düşünce almasam olmazdı. Hiç pişman değilim. :) Dördünü de okumak için aşırı sabırsızlanıyorum, hatta Aşkın Müziği'ni biraz karıştırdığım da doğru. :) Ayracına bayıldım bu arada! İçinden çıkınca, çok sevindim. Bu kitaplar hakkında yoruma gerek yok, son dönemde her yerde bunlar var zaten. Özellikle Tersyüz ve İki Hayat Arasında'yı çok merak ediyorum. Okuduktan sonra, umarım yorumlarını girerim. :) Yabancı Yayınları, gerçekten yeni yıla damgasını vuracak gibi. Zaten güzel kitaplar çıkarıyorlardı ama şu son çıkardıklarının hepsi muhteşem! Daha da yolda olan çok güzel kitapları var. Kitap kaliteleri de gayet iyi. Favori yayınevlerimden onlar da! Okuoku'ya bu kampanya için teşekkürlerimi gönderiyorum buradan. :) Mumum, Ikea'dan bu arada. Kokusunu ve rengini çok severek aldım. Durup durup kokluyorum. :)


Evet, benim alışverişlerim böyleydi. Farkında olmadan, destan yazmışım yine. Uzunluk sebebiyle özür dilerim, okuyanlara kocaman kocaman teşekkürlerimi yolluyorum. :) Kitap alışverişi, beni en ama en mutlu eden şeylerden biri. Kargo geldiğinde, çocuk gibi seviniyorum gerçekten. Ah, kargo demişken! D&R ile zaten şu ana dek hiçbir problemim olmadı, bir kere kitaplarımın biraz hasarlı gelmesi hariç. Siparişimden 1 gün sonra geliyor hep kitaplar. Yine öyle oldu, sadece Sessizlik 2 gün sonra geldi. O kadar da olur. Okuoku'dan ise ilk siparişimdi ve telefonla arayıp onayımı istediler. Ben de bunu bilmiyordum, hep erken saatte aradıkları için açamamıştım arayanları. O yüzden iki gün kadar onay için bekledim ama sonrasında hemen kargoya verildi kitaplar ve UPS kargo da 1 güne getirdi kitaplarımı. Hızıyla beni şaşırttı gerçekten. İkinci Okuoku alışverişimde, onay için aramadılar. Böyle olunca, daha da çabuk kavuştum kitaplarıma. İki siteyi de tavsiye edebilirim kısacası. :)


Benim maceralarım da böyleydi. Elimdeki -malesef sürünen- kitabı bitirir bitirmez, Pabucumun Ajanı 2'ye başlayacağım. Heyecanım büyük! İple çekiyorum ilk sayfayı açtığım anı. :) Sonrasında da bu aldıklarımı okuyacağım tabi. Umarım, çabuk okurum ve yorum girmeyi unutmam. Siz bu kitaplardan hangilerini okudunuz? Okuduklarınızı nasıl buldunuz? Sevmediğiniz, sıkıcı bulduğunuz var mıydı? Blogger arkadaşlarımın yorumlarını okumak, kitaba karşı bakışımı değiştirebiliyor gerçekten. Yarı yıl tatili yaklaştı, tatilde herkes bol bol kitap okusun bence. Bu soğukta en güzeli. Herkese keyifli okumalar, eliMizden kitap hiç düşmesin! :)

9 yorum:

  1. Dolu dolu çok keyifli bir yazı olmuş :) Aylarrdır kitap almıyorum,kitap alışverişi aşkım bu aralar depreşti zaten,o açıdan iyi olmadı ama bana pek :))) Keyifle okumanı diliyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğendiysen ne mutlu! :) İşte ben de aynen öyleydim birkaç aydır, tutuyordum kendimi ama şu dönemde çıkan kitapları görünce artık duramadım. Tabi tam anlamıyla battığım gerçeğini de değiştirmiyor bu.... :) Sen de en kısa sürede alabilirsin umarım, en kötü 1-2 tanesini al. Yine az da olsa dindirir isteğini. :) Çok teşekkürler, sabırsızlanıyorum okumak için! Yorumlarımı da yazarım unutmazsam. :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Şahane bir alışveriş olmuş, kıskandım. :D Ayrıca bu güzel ve detaylı post için asıl biz teşekkür ederiz. Okuması çok keyifliydi. :)

    Benim de buradaki kitaplardan okuduklarım ve yorumlarım ise şöyle;

    Hiçliğin Kıyısında - Andreeew!!! Fangirllüğün dibine vurabilirim. Şahaneydi, mükemmeldi. Hele o son sayfalar beni mahvetti, salya sümük ağlattı. Çok çok güzeldi.

    Aşkın Müziği - Okuması çok eğlenceli ve sürükleyici bir kitaptı. Sevdim.

    İki hayat Arasında - Ethaaaan!!! Allahım muhteşemdi kitap. Beklentilerimin çok üstündeydi. Sonunu ağlayarak okudum.

    Tersyüz - Çook güzeldi. Bun da yer yer ağlayarak okudum. Biraz ara verip kendimi toparlayınca kaldığım yerden devam ettim.

    Yabancı: Kitabı çok sevdim. Cara şahaneydi, güçlü bir karakterdi. Ezik kızların hikayesini okumaktan çok sıkıldım. Amaaa kitabın sonu beni çok sinir etti. Şİmdi 2.kitap için beklemedeyim. :D

    Tatlı Sır - Bana taş falan atmayın ama cidden sevmedim. Zaten şu Maddox kardeşlere bir ısınamadım gitti. Benim için hayal kırıklığı idi.

    Not: Çoğu kitabı ağlayarak okumuşum. Kitapları okurken kendimi aşırı kaptırıyorum sanırım. (^_^)

    Neyseeee benim de nacizane düşüncelerim bunlar. :) Görüşmek üzere. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu uzuuun yorum için çok teşekkür ederim, uğraşmışsın. Sen benden önce okumuşsun çoğunu, asıl ben seni kıskandım şu an. :) Kitapların çoğunu beğenmişsin, benim de beklentim büyük. Ağladıysan baya duygulu kitaplar demek. :D Ama bazıları konudan belli. Hiçliğin Kıyısında'ya aşık olmuşsun baya. :D Ben Maddox kardeşleri seviyorum, Travis sevilmez mi ya?! :) Bakalım bu kitap nasıl olacak. En kısa sürede okumak istiyorum hepsini!

      Sil
  5. Vaay canına!! Fısıltı serisine ara verenler genelde pek hoşlanmıyor ama sen bayılıyorum dedin o yüzden ikinci kez vay canına diyorum ve gözlerim yaşarıyor :D Aldığın bütün kitaplar birbirinden muhteşem. Sessizlik ve Final dışında Tatlı Şeytan, Apollyon ve Demir Kraliçe yorumlarını özellikle bekliyorum. Diğer kitaplar da gerçekten bir harika. Umarım zevkle okursun ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ara versem de unutmak mümkün mü lütfen. :D Melek temalı kitapları sevme sebebim o seri. :D O arada bile açıp açıp bakıyordum bazen. Aslında ikinci kitaptan sonra durmak zor ama yok okul yok sınavlar yok başka kitap derken hep bir şey oldu alamadım. Öyle olunca, zamanla da hafiften unutunca etkisi geçti tabi. Ondan durabildim yani. :) Ama aldığım için çok mutluyum sonunda, okumak istiyorum hemen. Ben nedense okuduğum kitapların çoğunu yorumlamamışım, üşenmişim. Bazılarını da blogdan önce okudum. O yüzden üzüldüm ben de ama tek tek yorumlamak istiyorum hepsini. Tatlı Şeytan'ı özellikle çok merak ediyorum. Apollyon da valla Safkan'dan sonra nasıl bekledim bilmiyorum. :D Çok teşekkürler canım, sana da keyifli okumalar. :)

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil