Kozmetik Alışverişim

15:41 orta boy popcorn 0 Comments

Merhaba! Ben biraz rahatsız olduğum için, pek iyi günler geçirmiyorum. Ama sizlere çok güzel bir hafta sonu dilerim şimdiden. :) Bugün ne yazsam diye düşünürken, geçen hafta sonu yaptığım ufak kozmetik alışverişimden bahsedeyim dedim. Normalde kozmetik yazmıyordum ama ara ara çeşitli ürünler hakkındaki yorumlarımı paylaşmayı düşünüyorum bundan sonra. Kadın takipçilerim için de fikir, öneri olmuş olur. Öyle her çıkan ürünü deneyenlerden, her şeyi bilenlerden değilim bu konuda ama her kadın gibi ilgiliyim.

Uzun zamandır çanta almak istiyorum, arıyorum tarıyorum ama içime sinen bir model bulamadım henüz. Bazılarının fiyatları çok uçuk, bazıları hoşuma gitmiyor.. Bakmadığım bir-iki yer kaldı, iyileşince oralara da bakacağım ve artık umarım bulurum. Okulda da kullanabileceğim, büyük (abartmadan) ama dışarıda da kullanabileceğim şık bir model arıyorum. Her neyse, geçen hafta sonu hem çanta bakmak için hem de parfüm almak için -arayıştaydım- YKM'ye gittim. Aşağıda yazacağım ürünlerin çoğu oradan, önce bunu belirteyim. :)
1) Dior Addict Serisi Lip Gloss:  Okula giderken de sürebileceğim, sade ama renk veren bir şeyler arıyordum. O gün de Dior bölümünde, indirim olduğunca görünce zaten merak ettiğim bu seriyi kaçırmayayım dedim. Baya oldu bu glosslar çıkalı ama ben alamamıştım bir türlü. Resimde gördüğünüz gibi neredeyse her renk mevcut. Ben soldan dördüncü olanı, açık pembe tonlu gloss'u aldım. Şu ana kadar hiçbir şikayetim olmadı, rengi gayet güzel. Abartısız ama renk veriyor, parlatıyor. Fırçası da sürmek için ideal. Sabah süreyim, akşama kadar dursun diyenler için pek önermem. O kadar kalıcı değil ama sonuçta bu da bir gloss. Fazla kalıcılık beklenemez ama ona rağmen, hemen de çıkmıyor. Bir şeyler yemediğiniz sürece, kalıcı. Kısacası, benim memnun olduğum bir ürün oldu. Merak eden varsa, arayışta olan varsa bir deneyebilir. Glossların şekli de çok güzel bu arada, kapağı açılmıyor ve çantada kolayca taşıyabilirsiniz.

2) Dior Vernis Serisi Oje: Bunlar çok şeker gözükmüyorlar mı? :) Ben görünüşlerine de, renklerine de bayıldım! Belli miktar harcama yapana, bir oje hediyeydi o gün ve ben de parfüm alınca bir de oje kazanmış oldum. Ben ikinci ojeyi, koyu pembe olanı aldım. Rengi çok güzel duruyor gerçekten tırnakta, sürmesi için fırçası da gayet uygun. Canlı bir renk tercih ettim. Tavsiye ederim. :)

3) Dior Pure Poison: Kullandığım parfümü çok çok seviyordum aslında ama uzun süredir kullanıyordum ve bir değişiklik istedim. Neredeyse tüm parfümleri kokladım, sonra tüm gün baş ağrısıyla gezdim! Kokular karıştı. :) Orada bana yardımcı olan kişinin de ısrarlarıyla, kokusu da hoşuma gidince "Pure Poison" aldım. Şişesi de çok hoşuma gitti. Mor, çok tatlı ama şık da bir şişesi var. Poison serisinin son parfümü. Adem'in Havva tarafından zehirlenişini anımsatmak adına elma şeklinde tasarlanmış. Beyaz amber, sandal ağacı, yasemin ve misk kokularının bileşiminden oluşuyor. İlk kokladığınızda tam olarak kokuyu alamayabilirsiniz, başta çok "sade" gelmişti bana. Ama durdukça güzelleşiyor kesinlikle. Yani çok temiz ve abartısız, baymayan bir koku. Ayrıca kalıcılığı da çok iyi. Öğle saatlerinde sıkmıştım ama gece eve geldiğimde bile koku duruyordu. Açıkçası ne yalan söyleyeyim, henüz "Bayıldım! Sürekli kokluyorum." diyecek kadar sevmedim ama gayet güzel ve değişiklik arayanlara önerebileceğim bir parfüm. Belki bir ara, şu ana dek kullandığım parfümleri ve düşüncelerimi de yazarım sizlere..

4) Blistex Dudak Koruyucu: Bunu da uzun zamandır istiyordum, çok övgü okudum hakkında. Benim de özellikle kış aylarında dudaklarım çok çabuk kurur, malesef! Bunu önlemek için, sürekli bir nemlendirici taşıyorum yanımda. Normalde Nivea kullanıyorum ve memnunum da ama bu kez, Blistex'i deneyeyim dedim. Şimdiye dek, memnunum. İlk sürdüğünüzde dudaklarınız biraz beyaz oluyor, o nedenle evden çıkmadan bir on beş dk önce sürerseniz daha iyi. Onun dışında, tadı olmadığı için rahatsız etmiyor. Şeklinden dolayı da ruj sürer gibi sürebiliyorsunuz, eliniz bulaşmıyor. Ve gerçekten iyi koruduğunu söyleyebilirim. Bunu YKM'den almadım tabi. Eczaneden almıştım, siz de her eczanede bulabilirsiniz sanıyorum. :)

5) Schwarzkopf Gliss Saç Bakım Spreyi: Saçlarım dalgalı olduğu için (ki son dönemde biraz yatıştılar) ,  bazen fazla kabarabiliyor ya da elektriklenebiliyor. Bunu önlemek için, taramadan önce mutlaka saç spreyi kullanıyorum. Kesinlikle işe yarıyor, size de öneririm. Hatta banyodan çıktıktan sonra bile taramadan önce sıkıyorum. Daha önce başka ürünleri de denedim, onlar da güzeldi ama uzun zamandır Gliss'i kullanıyorum. Saç bakımını da sağlıyor bir yandan, çok memnunum. Bunu marketten aldım diye hatırlıyorum.

Eveeeet, blogumun ilk kozmetik yazısını da bitirmiş oldum böylece. :) Son dönemde aldığım ürünler bunlar. Umarım, az çok fikir verebilmişimdir sizlere. Şimdi bunu kozmetik etiketiyle mi yayınlasam, diğer etkiketiyle mi bilemedim. Ama "İleride de yazarım kozmetik yazıları az da olsa." diyerek, kozmetik etiketi yapıyorum. Sizlerin de kullandığınız ürünler hakkındaki yorumlarınızı okumak isterim, lütfen yazın. Tekrar herkese çok güzel bir hafta sonu dilerim, iyi tatiller! :)

Bu arada, son olarak şunu yazmazsam olmaz. Bildiğiniz gibi, "Küçük Mucizeler Dükkanı" serisinin dördüncü kitabı olan "Mucizeler Dükkanı'na Dönüş"ü okuyorum bu ara. Bu gidişle bir-iki güne kalmaz bitireceğim. BAYILDIM! Eski karakterleri okumak çok iyi oldu zaten ama bu denli sevmemin sebebi, Colette & Christian aşkı oldu. Allahım Christian nasıl bir erkektir öyle, mükemmel yani. Çok güzel işlenmiş bence hikayeleri, keşke daha çok sayfa olsaydı onlar hakkında dedim. Kitap boyunca birlikte çok az okuyabiliyoruz. Yazarın sonraki kitaplarında baktım ama malesef göremedim Colette'i. Umarım yazar. Dün iki saatlik derste, hocanın anlattığı tek bir şeyi anlamadım kitabı okumaktan öyle diyeyim. :) Yorumu önümüzdeki hafta blogda olur. :) Görüşmek üzere! :)

0 yorum: