2013 AMAS! (American Music Awards) / Kazananlar & Kırmızı Halı

22:30 orta boy popcorn 1 Comments

Merhaba! Müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan "American Music Awards" töreni dün gece düzenlendi ve ödüller, bu yılki sahiplerine kavuştu. Malesef canlı izleyemedik ancak an itibariyle tüm performans ve ödül anları internette mevcut. Ben de sabah kalkar kalmaz bilgisayarı açtım bunun için ama gündüz evde olmadığımdan, yazım akşama kaldı. :) Yine çok renkli ve çok iyi isimlerin performans sahnelediği bir ödül töreni olmuş. Bu törenlerde en sevdiğim şey, sahne dekoru. Gerçekten muhteşem bir sahne kuruluyor ve harika bir ışıklandırma sistemi var. "Keşke ülkemizde de en azından buna yakın bir şeyler görebilsek." demeden edemiyor insan. Neyse, önce kazananlar:

Yılın Sanatçısı: Taylor Swift
İkon Ödülü: Rihanna ( Rihanna'ya ödülünü annesi verdi ve gerçekten çok güzel bir andı. :) )
Yeni Sanatçı: Ariana Grande
Yılın Şarkısı: Florida Georgina Line ft. Nelly - Cruise
En İyi Erkek Sanatçı (Pop/Rock) : Justin Timberlake
En İyi Kadın Sanatçı (Pop/Rock) : Taylor Swift
En İyi Grup (Pop/Rock) : One Direction
En İyi Albüm (Pop/Rock) : One Direction / Take Me Home
En İyi Erkek Sanatçı (Country) : Luke Bryan
En İyi Kadın Sanatçı (Country) : Taylo Swift
En İyi Grup (Country) : Lady Antebellum (Çok sevindim!)
En İyi Albüm ( Country) : Taylor Swift / Red (Son yıllarda evindeki ödüller taşıyordur artık!)
En İyi Sanatçı (Rap/Hip-Hop) : Macklemore & Ryan Lewis
En İyi Albüm (Rap/Hip-Hop) :  Macklemore & Ryan Lewis / The Heist
En İyi Erkek Sanatçı (R&B/Soul) : Justin Timberlake ( Bu adama ödüller yetmez bence! )
En İyi Kadın Sanatçı (R&B/Soul) : Rihanna
En İyi Albüm (R&B/Soul) : Justin Timberlake / The 20/20 Experience
En İyi Sanatçı (Alternative Rock) : Imagine Dragons
En İyi Sanatçı (Latin) : Marc Anthony
En İyi Sanatçı (Electronic Dance Music) : Avicii
En İyi Sanatçı (Adult Contemporary) : Maroon 5
En İyi Sanatçı (Contemporary Inspirational) : Matthew West
En İyi Soundtrack : Pitch Perfect

Kazananlardan sonra, şimdi de "Kırmızı Halı"ya geçiyorum. Tabi ki yine herkesi değil de, bulabildiklerimi ve öne çıkanları paylaşacağım. Buyrunuz: 



1) Lady Gaga: Yine konuşulmak adına ne gerekiyorsa yapmış ve farklılığını ortaya koymuş. Törene beyaz bir at üstünde gelen ve bir prenses edasıyla salınan Gaga'nın kıyafeti: Versace. Rengi gerçekten hoş ancak kıyafeti net olarak göremediğim için, kesin bir yorum yapamayacağım. Kolye görünümlü aksesuarı da çok ilginçmiş, marka bulamadım. Bu arada uzattığı saçlarıyla da, Rapunzel izlenimi verdi bana, tam bu sihir dünyası konseptine uygun.

2) Miley Cyrus: Olayların insanı Miley Cyrus da Versace tercih edenlerden. Uzun süredir ilk kez bu kadar "kapalı" bir kıyafet giydiğini görüyorum ve "Kıyamet mi yaklaştı?" diye düşündüm. :) Pantolon-ceket birlikteliği ile resmi ama şık olmuş bence. Siyah topukluları: Yves Saint Laurent. Ayakkabılarla sağladığı siyah-beyaz uyumu da güzel. Takıları: Lorraine Schwartz. Gayet sade gelmiş törene. Keşke hep böyle olsan be Miley'ciğim diyorum. Beğendim bu halini.

3) Taylor Swift: Son yıllarda resmen ödülleri silip süpüren Taylor'un tarzını her zaman beğenirim. Kırmızı Halu tarzı da çok başarılı bence. Genelde sade kesim elbiseler ve az takıyla "sade şık"lığı yakalıyor. Bu tören için, altın renkli bir Julien Macdonald tercih etmiş. Elbise güzel ama sanki biraz göbekli mi göstermiş ne? Ayakkabıları: Jimmy Choo. Takıları yine Miley gibi, Lorraine Schwartz. Ayakkabılarına bayıldım!! Ama saçları da fazla dağınık geldi bu kez bana. Yine de gecenin şıklarından olmuş bence.

4) Katy Perry: Katy Perry yine eski dönem film yıldızlarını andıran görünümüyle karşımızda! Kırmızı Halı'da kendine has tarzı olan isimlerden biri ve ben bu tarzını beğeniyorum. Oscar de la Renta elbisesi bence gayet hoş. Siyah puantiyeler üzerinde kırmızı çiçekler, hoş olmuş. Sarı clutch'ı ve maşaladığı saçlarıyla da şık ve eskilerden kalma bir görünüm yakalamış. Sevdik, abartısız ama güzel diyoruz. :)

5) Nava Rivera: Glee'nin yıldızı Navy Rivera, gecenin en gösterişli ve şık isimlerinden biri olmuş bence. Zaten sevdiğim bir isim. Gecede, siyahlara bürünmüş. Elbisesi: Michael Kors. Göğüs dekolteli, uzun kuyruklu, vücudu saran riskli ama kendini tam anlamıyla gösteren bir elbise seçmiş. Ama kesinlikle çok iyi taşımış! Tek eleştirim, boğaz kısmı çok yapışmış, kızı boğuyorlarmış gibi duruyor. Siyah saçlarını da dalgalı şekilde salınca, oldukça "vamp" bir görünüm çıkmış ortaya. Ayakkabı ve takılarının markalarını bulamadım malesef. Sonuç olarak, beğendiğim isimlerden biri oldu.

6) Jordin Sparks: Jordin Sparks, görmeyeli daha da kilo almış sanırım. Üzüldüm. Marka bulamadım ama gecenin olmamışlarından biri bence. Açıkçası elbiseyi de (özellikle üst kısmını) , üzerindeki duruşunu da sevmedim. Saç-makyaj güzel ama totalde bakarsam, daha iyi gelebilirdi bence.
7) Kesha: Kesha'yı görmüyorduk ne zamandır bir yerlerde. Gecede bir performans da sergiledi ayrıca, Pitbull ile birlikte. Elbisesinin kesimi çok değişik. Michael Costello imiş markası. Yani, beğendim mi beğenmedim mi tam karar veremedim bu kıyafeti. Yorumu sizlere bırakıyorum o yüzden. Onun dışında, ayakkabılarını çok beğendim (marka bulamadım) ve bu yeni saçlarını Kesha'ya çok yakıştırdım.
8) Ciara: Ciara çok fit ve güzel gözüküyor. Elbisesi de çok çok güzel bence. Marka: J.Mendel. Elbisenin modeli, rengi çok iyi ve vücuduna çok iyi uymuş. Saç kesimi de çok hoş. Doğal makyajıyla da, gecenin en şıklarından biri kesinlikle.
9) Jennifer Hudson: Dior elbisesiyle gelen Jennifer Hudson da zayıflamış. :) Elbisesinin rengi çok güzel, şu soğuk kış günlerinde capcanlı rengiyle yazı anımsatıyor. Modeli hakkında ise emin olamadım. Kötü diyemem ama sanki tam o alt bölgeyi kesip atacakmış da son anda bırakmış gibi olmuş. Saçları, ayakkabıları, makyajı gayet güzel. Genel olarak, ortalama isimlerden biri diye düşünüyorum.
10) Jennifer Lopez: Kadınım JLO! Aşık olduğum insanlardan biri, bayılıyorum. Hiç yaşlanmıyor, hep güzellik kraliçesi, hep süper bir performansçı ve hep de çok seksi! İltifat kısmını geçersem (bitmez çünkü) :) , o da en şıklardan biri olmuş tabi ki! Zuhair Murad Couture elbisesiyle parıl parıl parlıyor. Dalgalı bıraktığı saçları, clutch'ı ve abartısız makyajıyla en iyilerden. Bence tabi. :)

Şimdi de birkaç markalarını bulamadığım kıyafetli ünlüleri koyacağım.. Erkekler ve gruplar da var. İşte onlar da bunlar: 











Bu isimlerden de, Christina Aguilera'ya özellikle bayıldım! Bembeyaz elbisesi içinde, çok şık duruyor. Zayıflamış da sanırım. Artık değişmezi olan kırmızı ruju, çantası ve sade makyajıyla çok güzel gözüküyor.
Fifth Harmony'nin sıkı takipçisi olarak, kızlar ayrı ayrı tarz olmuşlar ve çok tatlılar. :) Ama Ally ve Lauren'i burada ayrı bir beğendim şahsen. Onun dışında, normalde bayıldığım Heidi Klum'un elbise seçimini bu kez pek beğenmedim. Bence daha iyi bir seçim yapabilirmiş. Ama söylemem gerek ki, kahküller çok yakışmış! :)
Kylie&Kendall Jenner ise, kıskandırırcasına fit ve şık! Bu ikili de gerçekten nasıl giyineceğini biliyor, öne çıkıyorlar hep. Erkeklerin ise hepsi birbirinden şık olmaya özen göstermiş, tebrik edelim! 

Kısacası, böyle bir gece de geldi geçti işte. Yine gösteri dünyasının en renkli hallerine tanıklık ettik. Bazı sanatçıları göremediğim için şaşırdım ve üzüldüm, seneye artık.. Benim yorumlarım bunlar. Sizler de en beğendiğiniz isimleri ve yorumlarınızı yazın lütfen. Herkese iyi geceler! :) 

Not: Yazıyı yazmaya neredeyse üç saat önce başladım ama ancak bitti. OF! Bu Kırmızı Halı yazıları insanı gerçekten çok yoruyor. Umarım değmiştir diyeyim. :) Ayrıca da, bu kez nasılsa resimler arası beş metre boşluk olmadı!!!! Çok mutlu olduuuuum! :)

1 yorum: