Bitmesin istenen ama en çabuk biten gün = Pazar

17:06 orta boy popcorn 0 Comments

Bugün günlerden Pazar! Birçok kişinin en sevdiği gündür Pazar. Hafta sonunun bitişi, yeni haftanın habercisidir. Hem hüzündür hem mutluluktur Pazar. Huzurdur, rahatlıktır. Pazartesi sendromunun öncesi de olsa sanki bitmeyecekmiş gibi geçirir çoğu kişi bu günü. Bazı işlerin Cumartesi günü de olduğunu düşünürsek, ortak tatil günümüzdür Pazar. Yani gün gibi gündür anlayacağınız. :) 

Aslında favori günüm yok. Zaten kararsızlık abidesi bir insan olarak "en"li sorulara bir türlü cevap veremem. Ama Pazar'ın en sevdiğim günlerin başında geldiği kesin. Sevilmeyecek gün mü? Peki madem böyle güzel bir gün bu Pazar ve madem çabucak bitiveriyor, biz bu günü nasıl geçirebiliriz?

1) Bir kere geç başlayan ama bitmeyen Pazar kahvaltısı diye bir gerçek var! Gerçekten mutluluk sebebi. En sevilen reçeller, domates-biber, yumurta, isteğe göre simit/boyoz, sıcacık çay birleşir ve birçok kişinin okul veya iş nedeniyle hafta içi yapamadığı muhteşem bir kahvaltı yapılır. Pazar kahvaltılarını önemli kılan sadece bu da değildir. Tüm aile bir arada olur, hep birlikte o sofrada uzun sohbetler edilir ki aile sıcaklığı gibisi yoktur! :)
Kahvaltı için hava güzelse açık havada bir yer de tercih edilebilir tabi ki.

2) Mükemmel kahvaltıdan sonra bir fincan Türk kahvesi eşliğinde günlük gazeteler okunur. İş ve okul koşuşturması sebebiyle çoğu kişi, ancak hafta sonları eline alıp gazetesini okuyabiliyor. Telefon veya bilgisayar üzerinden okunan yapay gazeteleri saymıyorum. Okuduğun şeyi eline alıp, sayfaları çevirirkenki o sesi duymak en güzeli bence.

3) Tüm gün boyunca en rahat kıyafetlerinle evde yayılma günüdür! Koltuktan koltuğa atlar, TV'deki magazin programlarını dertsizce boş boş dolaşırsın. Biraz dedikodu olmazsa olmazımızdır. :)

4) Pazar günleri genelde pazar günüdür. Aile üyelerinden biri çoğunlukla pazara giderken, sen tüm gün en sevdiğin dizileri izleyebilirsin. Eline bir bardak sıcak çikolatayı ya da bir fincan Nescafe'yi alıp, en sevdiğin dizi ve filmleri izlemenin zevki başka neyde vardır ki?

5) Aylık dergiler karıştırılır, bitmeyen kitaplar bitirilir, dinlenmeyen albümler dinlenir. Müziğin, edebiyatın tadına varırsın. Yani ruhunu beslediğin gündür Pazar aslında.

6) Genellikle kadınlar için bakım günüdür. Maskeler yapılır, çeşit çeşit şeyler yüze sürülür ve öcü gibi dolaşılır evde. :) Banyo günüdür, saç maskeleri yapılır. Yeni haftaya güzel girmek için hazırlık günüdür.

Liste böyle uzaaaaaar gider. İstediğin her şeyi yapabilirsin kısacası Pazar günleri. Kendini yeni haftaya en güzel şekilde hazırlama şansın olur. Bu yüzden Pazar günleri en sevilen günlerin başında gelir. :) Ben de Pazar günlerimi genelde kahve eşliğinde film&dizi izleyerek veya internette keyfimce müzik dinleyerek geçiriyorum. En mutlu olduğum gün belki de. 

"Bu Pazar ne dinleyebiliriz?" derseniz; Justin Timberlake'in yeni çıkan "The 20/20 Experience-2" albümünü dinleyebilirsiniz. İlki gibi muhteşem bir albüm olmuş. Hatta bana kalırsa ilkinden bile daha güzel olmuş. Adam bu işi biliyor kesinlikle! "Peki ne izleyebiliriz?" derseniz de; siz de benim yaptığım gibi yarın yeni sezonu başlayacak Once Upon a Time dizisini izleyebilirsiniz. İleride yeni bir yazı yazmayı düşünüyorum onun hakkında ama kesinlikle tavsiye edeceğim, çok güzel ve çok akıcı bir dizi. Masal kahramanlarını, bilmediğimiz şekillerle hayatımıza sokuyor. Oyunculukların çok iyi olduğu, manzaralara doyamadığınız bir dizi. Bunun haricinde bir film önerecek olursam; Pazar günü için şöyle sıcacık bir romantik komedi veya fantastik/bilim kurgu filmleri favorimdir. Kasvetli, ağır ya da korkutucu filmlerin günü değildir Pazar. Sex and the City izleyip, kahkaha ve dostluğun tadına varabilirsiniz. Ya da izlemeyenler The Avengers izleyip, süper kahramanların müthiş birleşimine ve mücadelesine tanık olabilir. Sinemaya gidecekler için ise, Woody Allen'ın son filmi "Blue Jasmine"i tavsiye edebilirim. Henüz izlemedim ama Allen varsa, kötü değildir o film bence. Cate Blanchett'ın da baş rolde olduğunu düşünürsek, oyunculuğun da doruklarını izleme şansınız olur. :) Filmin konusu, bir kadının iyi hayatını bırakıp kız kardeşinin yanına gelmesiyle başına gelenler.. Fragmanını izlemek isteyenler için; http://www.youtube.com/watch?v=tWLtj4LY5CA

Seçim sizin! İster sinema, ister evde kahve eşliğinde dizi, ister aileyle dışarı çıkıp gezme.. Tüm gün size ait. Yeni haftanın geldiğini düşünmemeye çalışırsanız daha da mutlu olacağınız bir gerçek! :) Enerji depolayın, işlere ve okula kendinizi en iyi şekilde hazırlayın. Herkese çok güzel, dinlendirici ve eğlendirici bir Pazar dilerim.. Umarım yazım da size fikir verir biraz olsun. Bir sonraki yazıda görüşmek üzereee! :)))

0 yorum: