65. Primetime Emmy Ödülleri Ardından..

12:28 orta boy popcorn 0 Comments




Ödül sezonunun en aktif dönemini resmi olarak açmış bulunuyoruz! Primetime Emmy Ödülleri dün gece itibariyle 65.kez sahiplerini buldu. Dizi dünyasının Oscar'ı olarak görülen tören, birçok kişinin uzun zamandır süren meraklı bekleyişini sona erdirdi. Ben töreni izlemedim. Açıkçası tüm diziler hakkında bilgi sahibi olmadığım ve Emmy'lerde biraz sıkıldığım için, bugün gelecek misafirler nedeniyle erken kalkacak olmamı bahane ederek töreni izlemedim. Ama Kırmızı Halı'ya biraz göz attım, törenlerin en sevdiğim kısmıdır! Bu arada yeri gelmişken, Kırmızı Halı'nın hiçbir Türk kanalında verilmemesini kınıyorum. CNBC-E ya da E2 törenin yanında Kırmızı Halı'yı da verebilirdi. Ben her tören öncesi gibi bu Kırmızı Halı'yı da E! kanalından takip ettim ama herkesin evinde Digiturk olmayabilir. Umarım seneye Kırmızı Halı'yı da Türk kanallarında izleme şansımız olur. Törenin sunuculuğunu son yılların en komik ve popüler isimlerinden Neil Patrick Harris üstlendi. Ancak okuduğum birkaç eleştiriye göre eski komik ve canlı halinden uzakmış dün gece. Gecenin benim açımdan en güzel anı, Carrie Underwood performansıydı. Bayıldığım için kendisine. :)

Ve gelelim ödüllerimize! İşte karşınızda 65.Primetime Emmy Ödülleri kazananları;


DRAMA
Dizi: Breaking Bad
Erkek Oyuncu: Jeff Daniels / The Newsroom
Kadın Oyuncu: Claire Danes / Homeland
Yardımcı Kadın Oyuncu: Anna Gunn / Breaking Bad
Yardımcı Erkek Oyuncu: Bobby Cannavale /Boardwalk Empire
Yönetmen: House of Cards - David Fincher (Chapter 1)
Senaryo: Henry Bromell / Homeland (Q&A)

KOMEDİ
Dizi: Modern Family
Erkek Oyuncu: Jim Parsons / The Big Bang Theory
Kadın Oyuncu: Julia Louis Dreyfus / Veep
Yardımcı Kadın Oyuncu: Merritt Wever / Nurse Jackie
Yardımcı Erkek Oyuncu: Tony Hale / Veep
Yönetmen: Gail Mansuco / Modern Family (Arrested)
Senaryo: 30 Rock / Tina Fey & Tracey Wigfield (Last Lunch)

MİNİ DİZİ / TV FİLMİ
Dizi: Behind the Candelabra
Erkek Oyuncu: Micheal Douglas / Behind the Candelabra
Kadın Oyuncu: Laura Linney / The Big C:Hereafter
Yardımcı Kadın Oyuncu: Ellen Burstyn /Political Animals
Yardımcı Erkek Oyuncu: James Cromwell / American Horror Story:Asylum
Yönetmen: Behind the Candelabra / Steven Soderbergh
Senaryo: Abi Morgan / The Hour

REALITY & VARIETY
Variety: The Colbert Report
Reality-Yarışma: The Voice
Yönetmen: Saturday Night Live / Don Roy King (Justin Timberlake)
Senaryo: The Colbert Report
Koreografi: Dancing with the Stars / Derek Hough(Hey Pachuco), Para Los Rumberos-Walking on Air

Açıkçası çoğu kategori hakkında bir fikrim yok. İzlemediğim, bilgimin olmadığı çok şey var. O yüzden fazla yorum yapmaktan kaçınıyorum. Ancak Emmy'nin yine fazla şaşırtmadığını söyleyebiliriz. Komedi dalında ödülü Modern Family'nin almasına çok sevindim. Gerçekten aldığı tüm ödülleri hak eden, hem komik hem de hiç baymayan bir dizi. Oyunculuklar doğal. Canınız sıkıldığında kafa dağıtmak adına tavsiye ederim! Micheal Douglas, uzun zaman sonra tekrar bir Emmy ödülüne kavuştu. Bu arada Douglas demişken, Catherine Zeta Jones ile bayıldığım ilişkilerinin bitmesi hala içimde deriin bir yara! :(  Ayrıca ödül konuşmasında Catherine'e eşim diyerek teşekkür etmesi de çok çok çok güzel bir davranıştı. Hadi bir barış çubuğu olsun da bu, üzmeyin bizi diyelim buradan. 
Claire Danes yine en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi oldu. Ancak benim adıma ödüllerin en ilginci Breaking Bad oldu. İlginç derken, dizinin kalitesi belli ve ödülü kesinlikle hak etti ama genelde Emmy bir diziye taktığı zaman birkaç seneyi götürür. Geçen sene de Homeland'i ödüllendirdiğini düşünürsek, bu sene yine ödülü ona verirler diyorduk çoğumuz. Ama beklendiği gibi olmadı.

Sonuç olarak; yorumlara göre fazla renkli olmayan ama ödül sahiplerini sevindiren, yıldızların Kırmızı Halı'da salındığı, Carrie Underwood'un parladığı bir ödül gecesini daha geride bıraktık. Ödül alamayanlar için seneye için umutlu olsunlar diyelim. Ve gittikçe sıklaşacak ödül törenlerini (tabi en önemlisi Oscar'ı) heyecanla bekleyelim! Görüşmek üzere!! :)


NOT: Eğer zaman bulabilirsem, gün içerisinde Kırmızı Halı'yla ilgili de bir yazı yazmak istiyorum. Takipte kalın! :)

0 yorum: