Yılın son albümleri!

16:39 orta boy popcorn 2 Comments

Albüm tanıtım yazılarıma devam ediyorum. :) Aslında bu ara çok yoğunum, sınavlar gerçekten insanı bitiriyor. İnsan çalışamasa bile psikolojik olarak bilgisayara falan oturamıyor, içi rahat etmiyor. Yani bende hep böyle. Yılın bitmesine çok kısa bir süre kala, son dönemde çıkan ve benim paylaşmadığım bir-iki albümü daha tanıtmak istedim. Bu kez biraz kısa olacak yazı. Çünkü, hem zamanım yok hem de birçoğunu yazdım çıkan albümlerin. Tabi sadece kendi zevkime uygun, benim de dinlediğim albümleri yazdığımı biliyorsunuz artık. Fazla uzatmadan, albümlere geçiyorum:

1) Britney Spears-Britney Jean: 

Britney is back! Özellikle ortaokul yıllarımın baştacı Britney Spears, uzun aradan sonra yeni bir albümle aramıza döndü! Uzun zamandır severek takip ettiğim ve gerçekten pop alanında yeni bir kapı açtığını düşündüğüm bir isim Britney. Çok şey atlatmasına rağmen yılmayıp, aynı heyecanla işine geri dönmesini de çok takdir etmiştim. Açıkçası, son albümü yeterli bulmayan oldukça büyük bir çoğunluk var. Genel yargı, kendi seviyesinin çok altında kaldığı. Ben buna biraz katılmakla birlikte, tamamen de böyle düşünmüyorum. Nedense bu kez neredeyse hiç promosyon yapmadı albüm için. Britney'in en çok eleştirdiğim yanı bu! Millet çok iyi olmasa da albümleri için katılmadık program bırakmaz, bolca klip çeker vs.. Ama Britney son dönemde pek suskun bu açıdan. Belki bir bıkmışlık vardır, bilemiyorum ama umarım eski haline geri döner. Biz onu o muhteşem danslarıyla, bitmeyen enerjisiyle sevdik. :) Her neyse. Albüme gelirsem, bence ortalama bir albüm olmuş. Kesinlikle kötü değil, hiç beğenmediğim ve asla dinlemem dediğim tek bir şarkı yok. Ancak Britney'in önceki albümleri düşünüldüğünde, sönük kalmış. Özellikle hareketli parçalar beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Biraz fazla "autotune" kullanılmış gibi geldi bana, sankiiiii. Yine de kötü değiller. Ama ben bu kez yavaş parçaları çok daha fazla sevdim. Özellikle Don't Cry'a ben bayıldım! Tam orta ritimde, çok güzel bir şarkı olmuş. Favorilerim: Don't Cry, Brightest Morning Star, Perfume ve Alien.

2) Lea Michele-Cannonball: 

Glee'nin yıldızı Lea Michele'in de uzun süredir albüm hazırlığında olduğu biliniyordu. Glee'nin sıkı takipçisi olmasam da, arada zevkle izliyorum ve Lea'nin gerçekten çok iyi bir sesi olduğunu düşünüyordum. Albümü duyunca çok sevindim o yüzden. :) Yeni yılda çıkacak "Louder" isimli albümden, ilk çıkış parçası olarak "Cannonball" yayınlandı. Açıkçası ben parçaya bayılmadım, daha farklı bir çıkış şarkısı seçebilirmiş. Ama yine de sıkılmadan dinlediğim, güzel bir şarkı olmuş. Henüz ilk albümü olduğu düşünülürse, fazla bir şey denmiyor zaten. Kendi zevkine göre müzik yaptığı da ortada. Kısacası, güzel bir şarkı ama daha iyisi olabilirmiş. Yine de yeni yılda çıkacak albümü merakla bekliyorum. :)

3) Beyonce-Beyonce: 

2013 bitmeden Beyonce yılın bombasını patlattı ve hiçbir tanıtım vs.. yapmadan, kimsenin durumdan haberi yokken kendi adını verdiği yeni albümünü yayınladı. Müzik piyasasında bomba etkisi yarattı tabi durum. Herkes o günden beri albümü konuşuyor. Bu kadar olay yaratmasının tek sebebi, beklenmezken çıkması değil. Aynı zamanda tüm şarkıların klibinin olması! Albümdeki her parçaya üşenmeyip, tek tek klip çekmiş Beyonce! Özellikle yeni anne olduğunu ve turnede olduğunu da düşünürsek, ayakta alkışlıyoruz bu çalışma aşkını gerçekten. Müzik dünyasının en tepesindeki kadınlardan biri olduğunu tekrar hatırlatmış. Henüz tüm klipleri izlemedim ama hepsi de farklı konseptte, ciddi özenilmiş işler. Açıkçası ben albümü fazla beğenmedim. Biraz tarz değişikliğine gitmiş Beyonce ve bu benim pek hoşuma gitmedi. Tabi zevk meselesi. Ayrıca, zamanla da severim belki. Eski albümlerinin tadını alamasam da beğendiğim parçalar yok değil. Her şeyden önce bu kadar büyük bir emeğe söz söylenmez, sadece takdir edilir! Favorilerim: Pretty Hurts, XO ve Drunk In Love. Özellikle Drunk In Love'un klibi çok güzel olmuş. :) Albümde bir de kızı Blue Ivy için bir şarkı var ve gerçekten çok güzel, içinizi ısıtan da bir klibi var. :)

Böylece son dönemde çıkan ve yazmadığım üç albümü daha yazmış oldum. Artık 2013'ün başlarında ya da ortalarında çıkanları yazamıyorum. Bu yazı, senenin son albüm yazısı olsun. :) Umarım son yazısı olmaz ama. Dersler o kadar sıkıştırıyor ki, bloga bakamıyorum doğru düzgün. Kısa şeyler de olmayınca yazdıklarım, bu ayı verimsiz geçirdiğim söylenebilir. Ama tatil için çok güzel planlarım var. :) Her şeyden önce, bol ama bolca kitap okuyacağım ve tabi ki yazacağım! Çok uzun bir liste de yaptım kendime. Kitap fuarını bekliyorum bunun için. O zamana kadar da, evdeki okunmamış kitapları bitirmeyi planlıyorum. Bu arada, albüm yazısı yazarken aklıma geldi. Pretty Little Liars'ın yıldızı ve benim de çok sevdiğim bir isim olan Lucy Hale de albüm çıkaran oyuncular kervanına katılıyor! Onun da ilk single'ı "You Sound Good To Me" Ocak'ta çıkacakmış. Lucy'nin de çok güzel ve farklı bir sesi var ve söylediğine göre, country müziğe yönelmiş. Sabırsızlıkla bekliyorum albümü. Parçayı internette bulabilirsiniz, çok güzel bence. Cannonball'dan kat kat fazla beğendim. Ama resmi olarak satın almak için, biraz daha beklememiz gerek.

Herkes için yılın son haftası güzel geçiyordur umarım. Sınavları olanlara da başarılar dilerim. Geçtiğimiz haftanın buz ötesi soğuklarını atlatınca hayat daha güzel oldu. :) Sene bitmeden iki-üç yazı daha çıkarabilir miyim bilmiyorum ama 2013'ü benim için kısaca özetleyen, kendimce çıkardığım "2013'ün enleri"nin de içinde olacağı bir yazı yazacağım kesin! Beklemede kalın!! :)

Son olarak, son günlerde üye sayımda az da olsa bir artış var. Çok ama çok teşekkür ederim herkese! Gerçekten insanın boşuna yazmadığını bilmesi ve okunduğunu bilmesi çok güzel bir duygu. Yeni olduğum düşünülürse, zamanla çoğalırız umarım. :) Yeni yılda çok daha güzel, dolu yazılarla buradayım!

2 yorum:

  1. Beyonce ve Britney'in albümü beni aşırı derecede heyecanlandırdı. ikisininde yeterince reklam yapmadan yayımlaması kendilerine olan güveni gösteriyor. Ben Beyonce'u Kraliçe olarak görüyorum. Her yaptığı işi taktirle karşılıyorum ama bu albüm. .. Bilemiyorum olmamış. Ama Britney harika bir dönüş yaptı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ikisi de fazla tanıtım yapmadı. Hatta Beyonce pat diye çıkardı resmen. :) İkisinin de artık reklama ihtiyacı yok bence ama yine de özellikle Britney daha fazla pr yapmalıydı diye düşünüyorum.. Beyonce'u ben de çok severim, yine büyük emek harcayarak çıkarmış son albümünü ama açıkçası ben de pek sevemedim.. Tarz değiştirmiş biraz, belki ileride severim.. Britney ise, yıllardır çok severek takip ettiğim biri. Kötü bir albüm asla demiyorum, çok güzel şarkılar da var ama eski albümlerini tadını alamadım ben son albümde. Zevk meselesi tabi. :) Yorum için teşekkürler ayrıca. Hep beklerim. :)

      Sil