Tavsiye Seriler / LUX Serisi - Jennifer L.Armentrout

11:03 orta boy popcorn 5 Comments

Hepinize güzel bir hafta başından merhaba! :) Blogu açmadan önce okuduğum veya sonradan okuduğum ama blogda yorumlamadığım birçok kitap var. Özellikle serileri hep aralıklı okuduğum için yorum giremedim daha önce. Ama merak edenlere, okumak isteyenlere bir fikir olması açısından yorumlamak istiyorum okuduklarımı. Tek kitaplar da gelecek ama önce serilerle başlamayı seçtim. Ve bu serinin ilk serisi (!) de; okuyup da beğenmeyenin çıkmadığı ve benim de su gibi okuduğum "Lux Serisi" olacak. Bu seride ilk sıra aslında Harry Potter'ın olmalı ama onu yazmaya başlarsam bitmez ve içimdekileri sanırım anlatamam bir yazıyla. O yüzden ya hiç yazmayacağım ya da bekleteceğim biraz. Neyse, yine çok uzun bir giriş oldu. :) Bakalım bu herkesin bayıldığı öküz Daemon'lu Lux Serisi hakkında ben neler düşünüyorum? :)
Seri; Obsidiyen, Oniks, Opal, Köken ve Direniş olmak üzere beş kitaptan oluşuyor. İsimleri ilginç gelebilir ancak kitaplarda hepsinin açıklaması mevcut. Kitaplar çok kalın değil, normal boyutta ama bence biraz daha kalın olabilirmiş.Yazarı: Jennifer L.Armentrout. Bu yazar gerçekten özellikle genç kuşakta çok seviliyor, dünya çapında bir bestseller kadın! En popüler eseri Lux olsa da, diğer kitapları da gayet sevilmekte. Çok akıcı ve kolay anlaşılır bir dili olduğu için, su gibi okunuyor kitapları. E bir de fantastik olunca, siz düşünün. Yazarı başarılı buluyorum bu açıdan. Kafa boşaltmaya çok yardımcı kitapları. Tabi benim gönlümde yatan serisi başka bu yazarın, ben asıl ona hastayım ama bugünkü konum bu seri. :) Neyse, kitaba dönelim.

Bu seride hani şu hep "Acaba gerçekler mi?" diye tartışılan "uzaylılar"ı okuyoruz. Evet, yanlış duymadınız. Bana çok ama çok garip gelmişti başta ama zaten çabuk alıştım. İçinde uzaylıların olduğu, okuduğum ilk kitaptı. Hatta tek kitap şu ana dek. Çok az işlenen bir şey. Ama bu uzaylıları, filmlerde izlediğim gibi -E.T. gibi- düşünmeyin. Bunlar daha çok ışık yumağı şeklinde varlıklar ve esas kimlikleri dışında, genellikle insan formunda dolaşıyorlar. Daemon da onlardan biri, baş karakterimiz, nam ı diğer öküzümüz. İnsanların içinde karışmış bir şekilde yaşarken bir gün yolları Katy ile kesişiyor. İkisi de birbirinden etkileniyor. Ve daha sonra olaylar başlıyor..

Başta tabi klasik olarak, ikisi de kabul etmiyor birbirlerinden etkilendiklerini. Daemon gerçekten bolca öküzlük yaparak bizi bile çileden çıkarıyor zaman zaman. Katy desen başta nefret etse de, zamanla Daemon'un çekiminden uzak kalamıyor ve tüm bunların üstüne, önemli bir olaydan sonra Daemon ile bir süre birlikte kalmak zorunda kalınca olanlar oluyor. Katy de istemese de uzaylıların dünyasına dahil oluyor. Bu bir seri olduğu ve anlatılacak çok şey olduğu için, tek tek anlatmayacağım kitapları. Temel konu bu şekilde. İlk kitap tipik bir tanışma kitabı ama ikinci kitapla birlikte tempo çok yükseliyor ve bol aksiyonlu soluksuz okunacak kitaplarla karşılaşıyoruz. Gerçekten o akıcı yazım diline bir de aksiyon eklenince, kitapları bir günde bitirmek dahi mümkün. Serinin sonu da fena değildi. Bana kalırsa, daha farklı bir şey de olabilirdi, olayların gidişatını biraz çabuk buldum ama yine de güzeldi. Böyle sevdiğim bir serinin son bulması üzücü tabi.

Serideki yan karakterler de gayet eğlenceli. Daemon zaten çok eğlenceli, tipik bir badboy ama sevdiği için de dünyayı yakar! Zaten kabul edelim ki, kitaplardaki bu badboylara olan sevgi bu seri ile başladı gibi. Katy'nin arkadaşları çok eğlenceli, özellikle en yakın arkadaşı ile olan diyaloglarda bol bol güldüm. Katy de bence genelden ayrılan bir karakter. Çünkü; Daemon'u ne kadar sevse de, ayaklarının üzerinde duran ve kendi kararlarını alabilen biri. O çok gördüğümüz sümsük kızlardan değil kesinlikle ki bu da ayrı güzel. Okulda tanışıyorlar ve çoğu bu tarz kitabın aksine, dersler ve sınavlarla ilgili de birkaç şey okuyabiliyoruz.

Yazar, iyi bir dünya yaratmış bence. Her ayrıntısını düşünmüş, güzel incelikler eklemiş. Hayal gücünü kullanmış sonuna kadar. Eğlenceli karakterler, bol aksiyon da olunca çok güzel bir seri çıkmış. Açıkçası ben fantastik kitaplarda ve distopyalarda aksiyonu çok seviyorum. Bence olmazsa olmaz. Öyle durgun fantastikler sıkıyor bir süre sonra. J.L.Armentrout, bu açıdan da başarılı bir yazar. Daemon'un ilk kitaptaki tavırlarını fazla öküz bulup yer yer eleştirsem de, yine de kalbimizdeki yeri ayrı tabi biricik öküzümüzün. Katy de ona pabuç bırakmıyor neyse ki.

Daha başka ne söyleyebilirim bilmiyorum. Genel olarak, böyle bir seri. Yaz ayları için veya kışın sınav dönemi sonrası o stresi atmak için ideal bir seri. Çabucak okuyup bitirirsiniz zaten. Okumayan herkese tavsiye ediyorum rahatlıkla. Yazarın diğer kitaplarına da bakın mutlaka. Bu yazıdan sonra almaya karar verirseniz, ne mutlu bana. :) Kitap, Dex Yayınları'ndan çıkıyor ve ne yazık ki son dönemde Dex baya inişte. Kağıt kalitesi düştü, indirimler azaldı, iyi kitaplar eskisi kadar yok. Düzelme için birkaç adım var, umarım düzelirler. 1 numaralı yayıneviydi gençler arasında bir ara.

Siz seriyi okuduysanız -ki okumayan kaç kişi vardır ki?- nasıl buldunuz? En çok kaçıncı kitabı beğendiniz, sonunu (spoilersiz) nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyorum. Umarım, keyifle okumuşsunuzdur yazımı. Çok yakında çok güzel sürprizlerle burada olacağımı da belirtirim. :) Beni sosyal medyadan da takip etmeyi unutmayın, herkese çok güzel bir hafta diliyorum! Görüşürüz! :)

5 yorum:

  1. Muhteşem bir seri insanin elinden birakasi gelmiyor soluksuz okuyacaginiz bi seri kesinlikle tavsiye ederim simdi serinin 6. Kitabi cikti bu sefer obsidiyen'i damon black'ten okuyacaksiniz darisi filmin cikmasina insallah filmi sabirsizlikla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, benim ilk okuduğum serilerdendir ve gerçekten özellikle okumayı çok sevmeyenlerin bu seri ile alışkanlık kazanacaklarını düşünüyorum. İnanılmaz akıcı ve sürükleyici bir seri, ben de herkese tavsiye ederim. Filmi de olsa gerçekten harika olurdu! Yorum için teşekkürler. :)

      Sil
    2. Filmin çıkacağına dair söylentiler çıktı hatta oyuncular bile belli denildi fragman yayınlandı ama hala çıkmadı maalesef

      Sil
  2. merhaba ben de bu seriyi okuyorum. Şu an opalı okuyorum. Sen bu kitabı okurken Katy çok sevmişsindir. Çünkü sende , o da blogcu. Kendini onda bulmuşsundur büyük ihtimalle. Tabii Katy ' in fantastik dolu bir hayatı var. Bu seri okuduğum en güzel seri değil ama bu da güzel gidiyor. Aynı yazardan başka bir seri daha var o bana daha güzel geliyor. Serinin adı aklıma gelmiyor ancak kitapları şöyle - sırayla -" Melez , Safkan, Tanrı ,Apollon , Avcı.Belki okumuş olabilirsiniz. Okumuşsan seninle bu seri hakkında konuşmak isterim tabi istersen. Bu kadar uzattığım için kusura bakma . İnsan heyecanlanıyor okuduğu kitabının başkalarının da okuması. Hayatında başarılar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mesajı yazdım , bir de baktım yukarda melez sözleşmelerini tavsiye etmişsin.Tamamen dikkatsizlik.Adsız adlı mesajı ben yazdım, adım da Gamze.

      Sil