MİM MİM MİM

19:13 orta boy popcorn 8 Comments

Hepinize selam! Umarım herkesin yazı çok güzel geçiyordur. Çalışanlar rahattır, tatilde olanlar da tatilin keyfini çıkarabiliyordur. Bütlerim bittiğine göre, ben de artık tatilin keyfini çıkarmayı planlıyorum ama iki gündür boşluktan hiçbir şey yapamadım henüz.. Ne yapsam derken en sonunda boş boş oturuyorum. :D Dün SONUNDA "Aynı Yıldızın Altında"yı izleyebildim ben de ve inanın film başladığında başıma öyle bir ağrı girdi ki, yatana dek geçmedi ve çok kötü oldum. Ağlamadım, gözlerim doldu ama ağlamadım. Yine de çok etkilendim, yorumu bu akşam ya da en geç yarın blogda olur.

Neyse, dönelim bu yazının konusuna. Sevgili Kristal Kitap beni mimlemiş, kitaplarla ilgili çok güzel bir mim. Hem de kısa olunca hemen yapayım dedim bekletmeden. Başlıyorum. :)

-Ne sıklıkla kitap okursunuz?
Sınavlarım varsa veya hiç içimden gelmiyorsa günlerce okuyamadığım olsa da; normal-boş bir dönemimde isem, her gün biraz da olsa okumaya çalışıyorum. Keşke hep böyle olsa.

-En sevdiğiniz yazarlar?
En başta tabi ki başımızın tacı J.K.Rowling'i sayıyorum. İkinci olarak da vazgeçilmezim Judith McNaught. Bu isimler dışında; Karen M.Moning, John Green, Colleen Hoover'i sayabilirim. Türk yazarlardan da Ayşe Kulin'i çok severim.

-En beğendiğin kitaplar?
HARRY POTTER! Onu ayrı bir yere koyarsak; tabi ki Ateş Serisi, JM'nin birçok kitabı, Aynı Yıldızın Altında, Crossfire&Fifty serileri, klasiklerden Uğultulu Tepeler, Aşk ve Gurur ve Emma'yı sayabilirim.. Aslında daha çok vardır, ayırmak çok güç.

-Yerli / Yabancı hangi yazarların kitaplarını tercih edersin?
Yerli olarak; Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Canan Tan, taze yazarımız Asude sevdiğim isimler. Yabancı olarak da daha önce saydığım gibi; J.K.Rowling, K.M.Moning,John Green, Colleen Hoover gibi isimleri takip ediyorum.

-Bugüne kadar en beğendiğin kitap serisi?
HARRY POTTER! :) Onun dışında da Ateş Serisi diyebilirim.

-Daha çok hangi tarz okumaktan hoşlanırsın?
Aslında her şeyi okumaya çalışırım, felsefe veya eğitim kitapları hariç birçok şeyi okurum ama en sevdiklerim; fantastic ve romance kitapları sanırım.


-En son hangi kitabı okudun?
En son, Jamie McGuire'nin "Belalı Düğün"ünü okudum. 2 saatte bitecek bir kitap zaten.

-Şu anda hangi kitabı okuyorsun?
Şu anda bir kitap okumuyorum ama en kısa sürede başlayacağım. :) Neye başlasam karar veremiyorum ama çok övülen "Kocan Kadar Konuş"u aradan çıkarmak istiyorum..

-Kitap blogları hakkında ne düşünüyorsun? Yeterli mi?
Bence mutlaka olması gereken bir oluşum. Ben gerçekten blog dünyasına katıldıktan sonra, kitap blogları sayesinde çok fazla yeni kitap ve yazar tanıdım. Kitap almadan bloggerların fikirlerine bakar oldum, çok yararlı bence. Ayrıca kitapseverler arasında bir bağ da kurulmuş oluyor bu sayede. :) Yeterli mi sorusuna, kesinlikle hayır diyorum. Çünkü, herkesin kendi öznel fikri var ve her birey farklı bir ses. Yani ne kadar olsa yetmez, daha çok kişinin fikirlerini okumak isterim.

-Kitap okumak sizin için ne ifade ediyor?

Kitap okumak benim için bir terapi gibi. Günün dertlerinden tamamen sıyrılmamı ve o an için bambaşka dünyalara gitmemi sağlıyor. Kendi sorunlarımı, ülke sorunlarını vs.. unutuyorum. Ayrıca kitap okumak, bir yerde hayata ışık tutmak. Çünkü, hayatın içindeki birçok duyguyu ve olayı yaşıyoruz kitaplarda. Hayatı okuyoruz gibi bir durum oluyor. Son olarak da, kitaplar bana "umut veriyor". En önemli özellik bu bence. Okurken geleceğe, her şeyin güzel olacağına dair olan umudum artıyor. Neden olmasın diyorum. Ve tabi başımıza gelmesi çok güç ütopik şeyleri kitaplarda okuyup, hayali de olsa o hissi yaşamak çok güzel. :)  Baya uzun olmuş. Sonuç olarak; okuyun, okutun işte! :)

Bir mimi daha bitirdik. :) Ben de; Zamska, Saklama KabıOptik'in Kitap Blog'u ve Mavi Uçurum bloglarını mimliyorum. Kolay gelsin!

8 yorum:

  1. Yeeeey *-* yeni vlog için hazırlıklar başlasın o zaman :3 Bu aralar kitap okuyamıyordum iyi oldu bu mim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, konusu baya güzel bu mimin. Vlog'da da sana anlatacak çok şey çıkar bak buradan. :) Bekliyorum ben de.

      Sil
  2. Şu belalı düğünü bir ben okuyamadım anlaşılan =)
    Mim için çok teşekkürler canım. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oku derim, gayet eğlenceli. Hem karakterleri özlemişiz falan. :) Zaten çok kısa bir kitap, 2 saatte bitirirsin dediğim gibi. Ama illa okumalıyım diye acele edilecek bir durum yok tabi. Rica ederim, güzel ve çok zaman almayan bir mim olunca güzel oldu bana da. :)

      Sil
  3. Ben Harry Potter'ın her kitabını sevemiyorum yaa. :D Var mıdır acaba benim gibi kitapları arasında ayrım yapan? :)

    Ayrıca nedendir bilmiyorum beni hayatımda deli gibi ağlatan tek kitap, Harry Potter'ın Zümrüdüanka Yoldaşlığı. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HP'nin her kitabı benim için altın değerinde. Hepsi bebeğim, ayırmak çok güç. :) Ama tabi objektif bakarsan, her kitap aynı değil tabi. Yazar gittikçe profosyonelleşmiş. Her kitapta aksiyon vs.. olmadığından böyle olması doğal ama ayrım yapan tek sen değilsin, emin ol. :) Tanıdıklarım var ki ben de en çok son ve 5.kitabı sevmiştim mesela..

      O kitapta ben de ağlamıştım valla, hala da hüzünlenirim. Of of.. Olmamalıydı o olay, başka bir şey bulabilirmiş yazar.. Yorum için teşekkürler. :)

      Sil
  4. Sonunda yazabildim mim yazımı ^^ Çok teşekkür ederim mim için (:
    Ayrıca senin yazını okumakta inanılmaz keyifliydi:*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen bakıyorum, rica ederim. :)
      Çok çok teşekkür ederim, istediğim kadar aktif olamasam da okunduğumu bilmek çok güzel bir his. :)

      Sil