Aynı Yıldızın Altında / FİLM

13:05 orta boy popcorn 4 Comments

Malum kitaptan uyarlama bir film olunca, film yorumu olduğunu belirtmek gerekiyor. :) Kitabı da bir ara, belki genel bir John Green kitapları yorumu altında yorumlamayı istiyorum. Ama önce film. Benim izlemek için malesef çok geç kaldığım ama yine de kaçırmadığıma sevindiğim, gün boyu etkisini hissettiğim film.


Filmin yönetmeni,   . Henüz çok yeni bir isim ve Aynı Yıldızın Altında, yönettiği üçüncü film. Uyarlanan senaryoda,   ve   'in imzaları bulunuyor. Oyuncular zaten biliniyor ama bilmeyenler için; Divergent'in de yıldızı   ve   baş roldeler.  gibi usta bir isim de, filmin önemli bir yerinde sahne alıyor ve hepimizi mutlu ediyor. :) Başta çok eleştirilse de, bence gayet başarılı bir cast oluşturulmuş. Çok uyumlu bir ekip ortaya çıkmış.

Neyse; teknik bilgileri bir kenara bırakırsak, filmi birçok ülkeye göre daha geç izledik ama yine de beklememize değdi bence. Ki ben, bütünlemelerden dolayı daha da geç izledim ama neyse ki vizyondan kalkmadan gidebildim. :) Aylardır merakla beklediğim, nasıl olacağından emin olamadığım bir filmdi ve sonuçtan gayet memnunum. Filmin konusunu bilmeyen kalmamıştır herhalde. Kanserin getirdikleri ve götürdükleri, buna rağmen hayata tutunmaya çalışan insanlar diyebiliriz kısaca. Filmin en sevdiğim yönü, aşırı drama boğmaması oldu. Ki kitap da böyle zaten. Bu kadar kötü ve hüzünlü bir durumda bile insanları güldürmeyi başarıyor ikisi de. Olayın mizahi boyutları çok güzel işlenmiş.

Hiç mi hiç sıkılmadım filmde, su gibi aktı. Kesinlikle tam kararında bir film olmuş uzunluk olarak. Oyunculara gelirsem; bence herkes gayet başarılıydı. Başta çok tereddüt olsa da, Shai de Ansel de çok çok iyi bir iş çıkarmışlar. Uyumları, kimyaları muhteşemdi. Hele Ansel! Allahım tam bir Gus olmuş! Gerçekten kitaptakinin tıpkısının aynısı! :) Shai'yi zaten "The Descendants" da gördüğümden beri çok beğeniyorum. Bence çok yetenekli biri ve ileride çok daha iyi yerlere geleceğine eminim. Böyle bir rol için saçlarını kesmesi bile önemli bir şey diye düşünüyorum. Peter rolünde Willem Dafoe çok iyi bir iş çıkarmış. Sadece ben Hazel'ın annesini biraz garipsedim, çok mu mimik yapıyor kadın nedir yani sanki sürekli bir ifade değiştiriyor gibiydi.. Sanki eli ayağına dolaşıyor gibi.. Bir de çok mu gülüyor ne? Yine de çok kötüydü diyemem. Uyumlu bir ekip vardı kesinlikle.

Filmi çok beğendim, çok güzel bir uyarlama olmuş. Kitaptaki çoğu sahne vardı, olmamış diyeceğiniz de bir sahne yoktu bence. Ağladım mı? Hayır. Ama gözlerim doldu, ağlasam daha iyiydi diyeceğim bir duruma girdim. Yer yer içim öyle daraldı ki, nefes alamadım sanki! İçim şişti ve gerçekten filmden sonra tüm gün baş ağrısı çektim! Eziyet gibi! Ama o son sahnedeki vuruculuk biraz azdı ve beni ağlatamadı açıkçası, o kısmı biraz daha etkileyici yapabilirlermiş sanki..  Bir de klimalar aşırı soğuttu salonu, bir ara donmaktan filme odaklanamadım. Onun da etkisi olabilir.


Muhteşem bir söz! Kitabı ve karakterlerimizin hissettiklerini de çok güzel anlatıyor bence. Acı, hissedilmek için var bence de. Onu saklamaya ya da sanki önemli değilmiş gibi göstermeye gerek yok. 

Bunun dışında çok güzeldi her şey. Filmle ilgili en güzel şey ise, kesinlikle müzikleriydi! Bayıldım hepsine! Filmle çok güzel uymuşlar, sahnelere tam gitmişler. Özellikle kapanıştaki Ed Sheeran baya etkiledi beni. Günlerdir soundtrack dinliyorum. En sevdiğim sahne de, Amsterdam sahneleriydi. Çok ama çok güzeldi, benim de gidesim geldi. :) 

Sonuç olarak, herkese tavsiye ediyorum. Mutlaka izleyin. Hiçbir şey kaybetmezsiniz, aksine hayatla ilgili yeni bir bakış açısı kazanırsınız. Çok güzel iki saat geçirirsiniz. Film boyunca sağlığın önemini ve hayatın ne olursa olsun en iyi şekilde yaşanması gerektiğini daha iyi anladım. Daima içimizden geleni yapmalıyız yoksa yapamadığımızda hissettiğimiz pişmanlık en kötüsü. 

Filmin ımdb sayfasına ulaşmak isterseniz, tıklayın.

Uzun bir yorum oldu ama bu filme de kısa bir yorum yazamazdım. Umarım sıkılmadan okuyabilirsiniz. :) Filmdeki en sevdiğim üç şarkıyla yorumumu bitiriyorum, dinlemeden geçmeyin! Görüşürüüüüüüz! :)





4 yorum:

  1. Şarkılar güzel gerçekten. Filmi tamamlamışlar adeta. Ben AYA'nın soundtrack listesinde M83 - Wait şarkısını çok sevmiştim. Filme çok uymuş ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Soundtrack çok iyi seçilmiş ve filmle de çok uyumlu. Şarkılar en etkileyici sahnelerde kullanılmış. Evet, o da güzeldi. :)

      Sil
  2. Film çok güzeldi, soundtracklar çok güzeldi, oyunculuklar çok güzeldi, en önemli şey ise uyum çok önemliydi üçlünün kimyası çok iyi tutmuş ;)
    Herkes Ansel ve Shailene'yi konuşurken, Nat Wolff inanılmaz bir adam gözlerden kaçmasın ;)
    Ayrıca, ''Let Me In'' de Oscar'ın favorilerinden ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum! Kitaba yakın güzellikte bir film olmuş. Müzikler ise en güzel noktasıydı, çok iyi seçimler yapmışlar. Ben şahsen Shai'yi özellikle beğendim ama Nat Wolff da gerçekten iyiydi. Kesinlikle geleceği parlak. "Let Me In"i ben de çok beğendim ama Birdy'nin şarkısını tercih ederim. :)

      Sil