Got a secret, can you keep it? / Pretty Little Liars

14:50 orta boy popcorn 0 Comments


Soldan sağa oyuncular, Troian Bellisario-Ashley Benson-Lucy Hale ve Shay Mitchell

"Got a secret, can you keep it?" sözleriyle başlayan "The Pierces-Secret" şarkısı dizimizin açılış şarkısı ve kesinlikle bir şarkı sözü bir diziye ancak bu kadar uyar dedirtiyor. Sevdiğim bir gruptur bu arada, tavsiye ediyorum. :) Daha önce "Gossip Girl" de de bolca şarkılarını duymuştuk ve ben orada tanımıştım bu grubu.

Şöyle sizi ekran başına kilitleyecek, bir bölümün kesinlikle yetmeyeceği ve arka arkaya saracağınız, arada kafanızı da boşaltabileceğiniz ama beyninizin hiç olmadığı kadar çalıştığı, bolca güzel kız ve yakışıklı erkeğin olduğu, gerilimi ve aksiyonu bol, dostluğun güzelliğini tekrar fark edeceğiniz, aşkın sınırlarını keşfedeceğiniz, size zamanı unutturacak ve üstüne de harika şarkılar çalan bir dizi mi arıyorsunuz? 

O zaman, Pretty Little Liars tam size göre! İzlenmek için bekliyor, en yakın dizi sitesine girip 1.bölümüne tıklayın ve gerisi gelsin! :)


Uzun zamandır dizi tanıtımı yapmamıştım ve dönüşü böyle güzel bir diziyle yapmak da ayrı bir güzel oldu. :) "Once Upon a Time"sız geçen aylar hiç mi hiç hoş değil! Çok özledim dizimi, aşırı bir merakla yeni sezonu bekliyorum. Ve önceden yazdığım tanıtım yazımı okumayanları buraya alıyorum. İşte bu boşlukta üzüntümü hafifleten en büyük şey Pretty Little Liars! Bu arada, izlediğim başka diziler de var ve hala yeni dizi arayışım sürüyor. :)

Fazlaca gereksiz bilgiden sonra, tanıtıma geçiyorum. Pretty Little Liars, aslında bir gençlik dizisi. İlk bakışta, liseye giden Amerikalı gençlerin hayatını anlatan tipik dizilerden diye düşünebilirsiniz. Ama, fazlaca yanılacağınızı söyleyebilirim. Dizi çok yakın beş arkadaşın bir gece birlikte kalması ve o gece kızlardan birinin kaybolmasıyla başlıyor. Kızların hayatını tamamen değiştiren bir gece. Geride kalan dört kız ne yapacağını bilemiyor, durumla başa çıkmak çok zor. Bu nedenle, "o" geceden sonra birbirleriyle iletişimi koparmışlar. Kopmuşlar. Ta ki, kimliği belirsiz "A" rumuzlu bir kişiden mesajlar almaya başlayana kadar. Beşinci kız yani Alison'un cenaze töreninde, kızlara tekrar bir mesaj geliyor ve kızlar bu mesajlar sayesinde tekrar bir araya geliyor. Dizi de böylece başlamış oluyor. "Kim bu A?" diye kafaları yedim, sinir krizleri geçirdim, gördüğüm herkeste bir şey aradım ama yok-bulamadım arkadaşlar. En sonunda aramayı bırakıp, diziyi kendi akışına bıraktım. 


Yukarıdaki kız, Alison. Sasha Pieterse oynuyor ve dizideki en küçük oyuncu. İlk sezonda 16 yaşındaydı yanlış bilmiyorsam, gerçekten iyi bir iş çıkarıyor.

Sonraki süreçte; kızların kaybettikleri zamanı telafi etmesini, dostluklarını tekrar hatırlamalarını ve pekiştirmelerini, bir yandan okul ve aşk hayatlarını ama en çok da A'nın kimliğini aramalarını izliyoruz. Kızlara durmaksızın mesaj geliyor ve A, her yerde! Yaptıkları her şeyi biliyor, her şeyi görüyor. Tahmin edeceğiniz üzere kızlarımızın kimsenin bilmesini istemedikleri sırları da var ama bunu en istemeyecekleri kişi olan A biliyor ve sürekli kızları tehdit etmekte. Polise giderlerse açığa çıkacak sırları hayatlarını daha da kötü yapacağı için, polise de gidemiyorlar. Bu arada, Alison'un katilini de aramaya devam ediyorlar ve tüm bunlarla birlikte başa çıkmaya çalışıyorlar.

Bu bir gençlik dizisinden öte, bir gerilim dizisi bence. İzlerken birçok bölümde gerim gerim geriliyorsunuz. Korku filmini aratmayan sahneler mevcut, A'nın yaptıklarının sınırı yok! Ve bu dizide herkes şüpheli! Hem de herkes! Kızların hepsinin de ailelerinde bazı problemler var. Özellikle bazıları ciddi önemli sırlar saklıyor. Komşular tekinsiz, kimseye güvenilemez bir kasaba. Beni bu diziye çeken en büyük şey de bu "merak" unsuru oldu zaten. Herkes kötü çıkabiliyor, hiç tahmin etmediğiniz bir şey olup sizi şoklar içinde bırakabiliyor. Merak duygusu sürekli canlı tutuluyor. Bir cevap öğrendiğimizde, iki yeni soruyla karşı karşıya kalıyoruz.

Kızları kısaca tanıtayım;
Spencer - Daimi favorim! Olmak istediğim kişi neredeyse. Çok akıllı, zeki ve hazırcevap, işleri çözen kişi o genelde. Hafif takıntılı, cesur, her türlü kulübü-hobiyi deneyimlemiş bir karakter. 
Aria - Dizinin modacısı. Her bölüm giydiği kıyafetler ve aksesuarları ayrı bir olay. Sosyal, akıllı ve aşk hayatı oldukça iniş-çıkışlı bir karakter. Öğretmeniyle sevgili olunca doğal tabi. :) Bir Ezra Fitz alsam! :)
Emily - En sessiz,sakin karakter. Ama aslında o da kendi sorunlarıyla boğuşuyor. Alison'a en çok değer veren de oydu, nedenini tahmin edersiniz. Derslerinde başarılı, çok iyi bir yüzücü ve çok iyi bir arkadaş.
Hanna - En eğlenceli karakter bence. Sürekli bir espri, sürekli bir yanlış sözcük kullanımı. :) Fazla akıllı olduğu söylenemez ama fazla duygusal bir kızımız. Çok başarılı değil, bazı yanlış alışkanlıkları var ama sevdiğine koşulsuz tüm sevgisini gösteren biri. Modayla yakından ilgili, kilo problemleri olan bir kız.

Karakterlerimiz kısaca böyle. Hepsi birbirinden renkli. Dizi gerçekten sizi kendine bağlıyor. Çok akıcı bölümler bir kere. Sıkılmak bir yana her gördüğünüz ayrıntıya dikkat ediyorsunuz cevaplar için. Bazı olumsuz eleştirilerim de var tabi. Bir kere şu sırlar ciddi anlamda sinir bozuyor. Genelde senaristler dört-beş bölümde bir soruyu ancak cevaplıyorlar ama bu sefer de başka sorular doluyor aklımıza. Sürekli bir kafa karışıklığı ve merak. Bir yere kadar güzel ama bazen "Hadi artık!" diyorsunuz. Ayrıca A'nın bazı ciddi anlamda abartıya kaçan hareketleri var. Hani kızların polise falan gitmeden bunlarla uğraşabilmesi hafif gerçek dışı ama olsun diyoruz. Sezonlar ilerledikçe, başta tanıdığımız kişilerin bambaşka yüzlerini öğreniyoruz. Senaristler birkaç bölüm bir kişiyi çok şüpheli gösteriyor ama sonra aslında onun A olmadığını öğreniyoruz. Böyle de gıcık eden şeyler var malesef. :)

Ama şunu söyleyebilirim, bunca şeye rağmen dizinin senaryosu çok iyi yazılıyor bence. Kızların bu "katlanma noktası" inanılmaz olsa da, gerçek dışı bir şey yok. Her şey belli bir yere dayandırılıyor. Saçma bir yer yok neredeyse. Karakterlerin gelişimi çok güzel, şimdi beşinci sezondayız ve hepsi farklı şekillerde büyüdüler. Öyle bayan cıvık cıvık aşklar da yok bana kalırsa. Ayrıca, dizide çalan şarkılar ha-ri-ka! Şarkılar, izlemeniz için en büyük sebep olabilir. Böyle sahnelerle uyumlu güzel şarkılar kullanan dizileri ayrı bir seviyorum. 

Ben yine lafı çook uzattım. Sonuç olarak, şu yaz sıcağında evde yapacak şey bulamayan ve zaman geçmek bilmiyor diyenlere kesinlikle tavsiyemdir! Beşinci sezona gelmesine hiç aldırmayın. Çünkü, başladığınızda çok çabuk yetişeceğinize eminim. Ki sezon arasına giriyor dizi ve yılbaşına kadar yeni bölüm yok. Dizi zaten yurtdışında inanılmaz popüler bir dizi ve şimdiden 2 sezon daha olacağı kesinleşti! Bize yine çileli günler gözüktü yani. :)  İzleyenler varsa, nasıl buluyorsunuz? Sıkıldığınız yerler var mı? Hepsini yazın. Benim sayemde bu güzel ve bol heyecanlı dizinin izleyicisi artarsa ne mutlu. :) Görüşürüüüüüz! :)

Bu da muhteşem ekibimizin selfie'si :



Dizinin imdb sayfasına gitmek isteyenler, tıklasın.

Ayrıca yazının başında söylediğim giriş müziğini de paylaşıyorum. Keyifli dinlemeler!


0 yorum: