Bu aralar neler dinliyorum? #2

19:01 orta boy popcorn 2 Comments


Herkese merhabalaaaaar! :)) Madem yazmak istediğim şeyler hep uzun yazılar, ben de hiçbir şey yazmamaktansa kısa kısa yazılar paylaşayım dedim. Uzun zamandır da "Bu aralar neler dinliyorum?" postu paylaşmamıştım. O yüzden, ikinci yazıyla karşınızdayım. :)

Malum; yaz demek bir yerde de birçok yeni albüm ve single demek! Son dönemlerde her gün yeni bir albüm çıkıyor.. Birçoğu benim de sevdiğim isimlerin ve hepsini dinleyebildiğimde, albüm yazılarını da yazacağım ama şimdilik bakalım bu ara ben en çok kimleri dinliyormuşum. Önceki yazımda olduğu gibi, yine altı şarkı paylaşacağım. 


1) American Authors / Best Day of My Life: Bu şarkıyı ilk olarak bir telefon reklamında görmüştüm ve melodisi çok hoşuma gitmişti. Ufak bir arama sonucu şarkıyı buldum ve o zamandan beri keyifle dinliyorum. Birçok yarışmada da seslendirildi. Tam bir yaz şarkısı olmuş bence. Ayrıca grubun yeni albümü de çok yakında çıkıyor, ilgilenenlere!


2) Dan + Shay / 19 You + Me: Country müziği çok severim. Ve mümkün olduğu kadar farklı kişiyi dinlemeye çalışıyorum. Bu şarkıyı da Youtube'da birinin yaptığı bir coverda bir görmüştüm ve çok beğendim. Solistlerin sesi gerçekten güzel ve özellikle nakarat kısmı sürekli dilimde. Ayrıca, klibine de bayıldım! Bu sıcak yaz günlerinde içimi açıyor. :)


3) Jennifer Nettles / That Girl: Jennifer Nettles ile ilk olarak bu seneki American Idol finalinde tanıştım. Yarışmacılardan birine eşlik etmişti ve ses tonuna aşık oldum resmen. Kendine has ama çok güzel bir sesi ve tarzı var. Bu şarkı da son çıkan parçasıymış ve nakaratı aklımdan çıkmıyor. Tavsiye ederim. :)


4) John Legend / All of Me: Bu şarkı için ne denilebilir ki? Kesinlikle harika. Ve evet, hala bıkmadım. Bıkacak gibi de değilim. Ama şarkıyı popüler olduktan daha sonra sevdiğimi söyleyeyim. Böyle bir huyum var, şarkı çıktıktan aylar sonra aşık oluyorum. :) Özellikle sözleri gerçekten çok ama çok güzel bence, mutlaka bir bakın. Çok da dinlendirici bir şarkı, John'un ses tonu çok farklı. :)


5) Pharrell Williams / Gust of Wind: Pharrell'in son albümüne öyle aman aman bayılmadım açıkçası. Ama gerçekten çok severek dinlediğim üç-dört şarkı var ve bu da onların başında geliyor. Özellikle spor yaparken, sizi alıp götürüyor. Her zamanki Pharell müziği ve keyifli bir parça. Ama biraz fazla uzun buldum, bu kadar uzatmasına gerek yokmuş. En yakın zamanda klip bekliyorum. :) Bu arada; bilmeyenlere söyleyeyim, Pharrel yeni sezonda "X Factor U.S." de koçluk yapacak. Bakalım Usher'ın yerini doldurabilecek mi?


6) Indila / Dernière Danse : Eh, bu şarkıyı da artık duymayan kalmamıştır herhalde. Başta fazla abartıldığını düşünmüştüm ama dinledikçe gerçekten dinleyesi geliyor insanın. Bırakamıyorsunuz. Ayrıca, kızın sesi çok güzel. Bir de Fransızca öğrendiğimi düşünürsek, şarkının beni bu kadar etkilemesi doğal. Fransız şarkıları hep sevmişimdir zaten ve bu da çok iyi bir örnek. Tüm şarkıları dinlemesem de, albümün de aynı güzellikte olduğunu söyleyebilirim. Hala dinlemeyen varsa, kınıyor ve hemen playe basmasını tavsiye ediyorum. :)

Evet, bu aralar en çok bu altı şarkıyı dinliyorum. Aslında bir-iki tane daha vardı eklemek istediğim ama madem altı ile başladım, öyle gitsin dedim ve eklemedim. Onları da birkaç hafta içinde yeni bir "Neler dinliyorum?" postunda paylaşırım. Umarım, bilmeyenlerin hoşuna gider veya bilenlerin güzel zaman geçirmesini sağlar şarkılar. Sonraki yazıda görüşmek üzere! Dilerim, çok kısa süre sonra. :)

2 yorum:

  1. All of Me'yi dinliyorum şu an, gerçekten güzelmiş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook güzel bir şarkı gerçekten. Söyleyenin sesi de çok güzel ama özellikle sözlerini anlayınca daha bir güzel geliyor. :) Beğenmene sevindim. :)

      Sil