BİR MİM YAZISI

23:24 orta boy popcorn 5 Comments

Hepinize upuzun bir aradan sonra merhaba! Blog için özellikle çok uzun bir ara oldu. Sınavlar haftalardır yedi bitirdi beni resmen! 3 haftadır finaller devam ediyor, 3 hafta sınav mı olur diye isyandayım! Finallerden önce de aradaki sadece 2 haftacık arayı saymazsak vizeler vardı.. Yani ne durumdayım siz anlayın. Üstüne çalışıp da güvendiğim derslerin sınavları bile kötü geçince, intiharın eşiğine geldim. Bütlerle uğraşmak zorundayım bir de.. Bir daha ne zaman yazabilirm bilemiyorum ama en azından şu 1-2 biraz nefes alıp, ara vermeyi planlıyorum. Neyse, fazla uzun bir giriş oldu. :)

Bu "mim" in ne olduğunu bir türlü kavrayamadım ama eğlenceli bir şey olduğu kesin! Yazılarını keyifle okuduğum Zamska da beni mimleyince, ben de dahil oldum bu olaya. İlk mimim hayırlı uğurlu olsun! :)

Hadi başlayalım o zaman!

Blog açma hikayeniz nedir?
Aslında bu fikir uzun süredir kafamda vardı. "Blog açacağım bir gün." demiyordum ama hep istiyordum böyle bir şeyi. Yazmayı da severim. Ayrıca sosyal medyada düşüncelerinizi paylaşsanız bile, fazla uzatamıyorsunuz malum. Geçen yaz talihsiz bir kaza sonucu bileğimi çatlattım ve 1 ay evde alçı ile kalınca, bol bol boş vaktim oldu ve blogu da o zaman açtım. 

Blog isminiz nereden geliyor? Neden bu isim?
Blog açmaya karar verdikten sonra, günlerce isim düşündüm. Ama aklıma gelenlerin birçoğu önceden alınmıştı ve blogger izin vermedi. Beni ve blogu anlatan bir şey olsun istedim ama aklıma gelen bazı şeyleri de biraz tuhaf buldum.. Kahve bağımlısı olduğumdan önce kahve ile ilgili bir şeyler düşündüm ama sonra ondan da vazgeçtim. En sonunda, sinema aşığı bir insan olduğum için aklıma bu isim geldi. Birkaç arkadaşım da onaylayınca aldım ismi. Ama hala tam olarak emin olduğum söylenemez açıkçası. :)

Hangi mevsimi seversiniz?
YAZ! SUMMER! Güneş varsa, ben de varım! Anında modum değişiyor. Yaz çocuğu olmamdan da kaynaklanıyor olabilir bu.

Bu mevsim size neyi çağrıştırıyor?
Tatil, her yerde gezen cıvıl cıvıl insanlar, dondurma, kat kat giyinme derdinden kurtulma, elbise, diziler-kitaplar.. Kısacası sevdiğim birçok şey. Ama son senelerde bütleri de çağrıştırıyor. :(

Kırmızı ruj mu eyeliner mi?
İkisini de ayrı ayrı çok severim. Ayırt etmek çok zor. Özel günlerde kırmızı rujun yeri başkadır ama eyeliner da favori makyaj ürünlerimden.

Blog yazmak sana ne kazandırdı?
Her şeyden önce, birçok eğlenceli blogger ile tanıştım. Çok severek yazılarını okuduğum, fikir paylaşımında bulunduğum birçok kişi oldu. Genel kültürüm gelişti, son çıkan kitaplardan vs.. daha kolay haberdar oluyorum bu sayede. Canım sıkıldığında bir şeyler yazıp, kafamı boşaltabileceğim bir yer oldu. Ve gelen bir tanecik yorumla bile ne kadar mutlu olduğumu gördüm. :)

Kitap okumak mı bir şeyler yazmak mı?
Yazmayı severim ama üşenmezsem. Kitap okumak ise her daim vazgeçilmez! 

Şiir mi roman mı hikaye mi?
Kesinlikle roman! Malesef özellikle şiirle hiç aram yok. Gerçekten çok güzel okuyan kişilerden dinlediğimde çok hoşuma gidiyor veya çok beğendiğim şiirler var ama özellikle şiir okumak vs.. çok sıkıyor beni.. Keşke sevebilseydim. Hikayeler ise, güzeller ama asla yetmiyorlar. Ki romanlar bile bazen yetmiyor. :)

En çok etkilendiğin film?
Böyle "en"li sorulara oldum olası cevap veremem. Çok kararsız bir insanım çünkü. Ama Titanic'in yeri ayrıdır, ne kadar izlesem bıkmam. Verdiği duydu bambaşkadır ve sinemaya ilgi duymamı sağlayan filmdir belki de. Bir de "The Prestige". Beni en çok şoka uğratan, etkileyen filmdir belki de. İzlemeyen herkese şiddetle tavsiye ediyorum.

Hangi tür kitap/film?
Korku filmi dışında her filmi izlerim ama özellikle romantik-komedi ve fantastik,aksiyon türleri favorim. :) Ama insanı düşündürten, şaşırtan her filme saygım büyük. Kitapta ise; fantastik ve yetişkin türleri en çok okuduğum türler. 

Öğrenci olmak mı iş hayatı mı?
Henüz iş hayatını yaşamadığım için buna vereceğim cevap pek gerçekçi olmaz. Ama şu son zamanlarımı düşününce, öğrenciliği bitirmek için gün sayıyorum. İş hayatı çok yorucudur eminim ve öğrenci olmanın rahatlığı ayrı, evet katılıyorum birçok kişiye ama yine de o sınav stresini yaşamamak, bence büyük güzellik. 

Kitap okumak mı film izlemek mi?
Kesinlikle ayıramam. İkisini de çoook seviyorum çünkü. Ama filmler en az 1.5 saat olduğundan, bazen üşenebiliyorum. Açıp 30-40 sf kitap okumak çok daha kolay.

Klasik giyinmek mi spor giyinmek mi?
Yerine göre diye cevap vermek istiyorum. Ama klasiğe daha meyilli olduğum bir gerçek. Annem hep klasiğe yöneliyorsun der hatta alışveriş yaparken, özellikle iş kıyafetlerinin hastasıyım. :)

Almaktan asla vazgeçmeyeceğiniz şey ne?
Kitap ve takı-toka.

En sevdiğin yemek nedir?
İskender ve Mantı. İkisi de dünyanın güzelleşmesinin baş sebepleri bence.

En sevdiğin dizi?
Şu aralar dizilerimi baya bir aksattım. Eskilerden, Lost ve özellikle One Tree Hill favorilerimdir. One Tree Hill'i hala izlemeyen varsa, kaç sezon olmasına bakmadan mutlaka başlasın derim. Hala sıkıldıkça izlerim, beni duygu olarak bu kadar etkileyen bir dizi yok. Muhteşem tek kelime ile, hem cast seçimi hem müzikleri ile.. Şu an yayınlananlardan ise, Once Upona A Time diyorum. İlk sezondan bu yana bayılarak izliyorum, çok orjinal bir senaryo ve en önemlisi muhteşem oyunculuklar! Hele bu sezonun ikinci yarısında dizi zirveye tırmandı resmen!

Özel bir yeteneğin olsa bunun ne olmasını isterdin?
Işınlanmayı çok isterdim, istediğin an istediğin yerde olabilmek mükemmel olurdu. Onun dışında, zihin okumak ve görünmezlik arasında gidip geliyorum. :)

Hasta olmanın en kötü yanı nedir?
Kendini kötü hissetmek.

Alınacak listen var mı? İlk 5'i nedir?
Kulaklığım bozuldu, yeni bir kulaklık almam lazım. Tabi ki alınacak kitaplarım var. :) Yaz için birkaç yeni kıyafet istiyorum. 4 ve 5'i bulamadım valla, şu an düşündüklerim bunlar.. Ama yeni filmlere, yeni takılara asla hayır demem. :)

İlk aldığın makyaj malzemesi nedir?
Hiç hatırlamıyorum ama muhtemelen ojedir. Ve göz kalemi, ortaokulda özellikle baya meraklıydım renkli renkli kalemlere..

Ve bitti. :) Biraz zorlandım bazı sorularda, kararsızlık zor arkadaşlar. :) Açıkçası tek tek kimler mimlenmiş bakamadım hiç, o yüzden aklımdakileri mimliyorum. 3-4 kişiyi mimlesek yeter herhalde. Özelliklerin videolarını çok sevdiğim Kitap Aşığı, blog dünyasının en bilgili isimlerinden ve batmama sebep olan kişilerin başında gelen Kitab-ı Sevda, yazılarını ilgiyle takip ettiğim Büyülü Ayraç, kitap tanıtımlarını çok sevdiğim Kitap Hayvanı'nın Günlüğü ve her konuda çok güzel yazılar yazan Geveze Kitap Kurdu . Sizleri mimliyorum. :) 

Uzun zaman sonra yazı yazmak güzel oldu, özledim blogumu ve sizleri. Umarım, en kısa sürede geri dönebilirim. Beni mimleyen Zamska'ya tekrar teşekkürler. Eğlenceli bir işmiş aslında. :) Hepinize keyifli okumalar! :)

5 yorum:

  1. http://gevezekitapkurdu.blogspot.com/2014/06/sonunda-mimlendim.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen okudum, en çabuk mim yazısı yazan kişi ilan ediyorum seni! Çok güzel olmuş, eline sağlık. :)

      Sil
  2. Bence blog ismin çok hoş. Emin olmalısın seçiminden :)

    YanıtlaSil
  3. Ben seni yine mimledim ki... Tembel artık burdayım dedin yoksun.. Çalış bakalım =)
    http://zamskaa.blogspot.com.tr/2014/06/sikilan-ben-ve-pencere-mimi.html

    YanıtlaSil