KİTAP FUARI ZAMANI!

18:09 orta boy popcorn 0 Comments


Eveeeet! Sonunda yılın en sevdiğim dönemlerinden biri olan "Kitap Fuarı Dönemi" geldi. Çoook mutluyum, aylardır fuarın gelişini bekliyorum. Evde yığınla okumadığım kitap olduğu için, fuara kadar kitap almayıp onları azaltmayı planlamıştım. Bu da bu kadar heyecanlı olmamda bir sebep ama sorarsanız, tabi ki çok azını bitirebildim. :) Çoğu yine okunmayı bekliyor ama yine de bu beni durduramayacak. Liste yaptığım ve almayı istediğim o kadar çok kitap var ki, say say bitmez. Birçok kitap blogunda görüp de okumayan bir ben kaldım dediğim kitapları toplayacağım umarım. :) Aslında bir yandan sevinçli olsam da, bir yandan üzüntülüyüm. Çünkü, tam sınavlarımın başladığı haftaya denk geldi fuar! Büyük talihsizlik oldu. Birkaç kez giderim derken şimdi ne olur bilemiyorum.. Ama mutlaka zaman ayırıp, gezeceğim ve alışverişimi yapacağım. Açıkçası geçen senelerde beklediğim indirimleri bulamamıştım. Bu sene umarım farklı olur.

Bu arada, bu sene uzun zamandır İzmir Kitap Fuarı'na uğramayan yazarlar da geliyor. Bu da ayrı bir mutluluk sebebi. Örneğin; geçenlerde yine İzmir'e imza gülüne gelen ama gidemediğim ve çok sevdiğim Ayşe Kulin burada olacak! Ahmet Ümit, yine en merak ettiklerimden. Murathan Mungan, Can Dündar, Yekta Kopan ve son dönemin yükselişteki yeni yazarı Asude gibi birçok sevilen isim geliyor bu sene. Umarım zaman bulup çoğunu yakalarım. 

Fuar 19-27 Nisan arası İzmir Fuar Alanı'nda olacak. Sabahtan akşama kitaplarla dolu dopdolu günler. :) Keşke fuar yılda bir kez olmasa. En azından iki kez olmasını çok isterim. Yetmiyor çünkü. İzmir Fuarı en büyük fuar alanlarından biri olduğu için, en azından aşırı bir sıkışma olmuyor gezerken. Bu yılki fuarın onur konuğu "Feyza Hepçilingirler". Özellikle Türkçe ile ilgili kitaplarıyla tanınıyor, imza almıştım ben de bir kez. Okulumuza gelmişti. Aklınıza gelen her yayınevi orada olacak ayrıca. Dex'i de görmem, beni iki kat mutlu etti. Çünkü, Dex'i pek göremiyorduk fuarda malesef..

Detaylı bilgi almak isteyenler; buraya tıklayabilirler. Sitede her türlü bilgi mevcut. Yalnız burada bir eleştirim var. Çok ama çok geç yayınladılar imza günlerini ve katılımcıları. Meraktan çatladık resmen. Umarım, bundan sonraki senelerde buna biraz daha dikkat ederler. Ben fuarı dört gözle bekliyorum ve çok heyecanlıyım. Aranızdan İzmir'de olup veya başka bir yerden gelip fuara gidecek olanlara şimdiden çok güzel alışverişler ve eğlenceli bir zaman geçirmelerini diliyorum. Sizler hangi kitapları almak istiyorsunuz? Özellikle aklınızda bir kitap var mı? Ya da yaşadığınız yerde fuar zamanı geçti mi? İstediğiniz her şeyi yazın lütfen. Belki orada birkaç blogger arkadaşla karşılaşırız, belli mi olur? :)


Günün ikinci yazısı da bitmiş oldu böylece. Ben bu aralar pek kitap okuyamıyorum. "Küçük Mucizeler Dükkanı" serisinin elimdeki son kitabını bitirmeye çalışıyorum. Fuardan da kalanları alacağım. Bu seri sanki hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor bana. :) Herkese keyifli okumalar ve kitap dolu günler! :)

Not: Blog görünümü için ankete oylarınızı kullanmayı unutmayın lütfen! Ayrıca, bloglovin'de de blogumu takibe alabilirsiniz. Diğer sosyal platformlardan da bana ulaşmak mümkün. :)

0 yorum: