BAFTA 2016 / Kazananlar

10:14 orta boy popcorn 6 Comments

Herkese yepyeni bir haftadan merhaba! Bu hafta enerji doluyum, buralar hep yazı dolacak diye umuyorum. :) İlk olarak, dün gece gerçekleşen "BAFTA"dan başlayacağım. İzlemedim töreni. Daha doğrusu, unuttum. Her törenin gece olmasına o kadar alışmışım ki, bunun erken olacağını unutmuşum. Neyse artık, tekrarlarına bakacağım. Benim sevdiğim bir tören BAFTA. Böyle bir elitlik oluyor sanki salonda. :) Ayrıca, Oscar öncesi tahminleri de kolaylaştırıyor. Bakalım bu yıl kimler kazanmış?

En İyi Film: Diriliş (The Revenant) 
En İyi Yönetmen: Alejandro G. Inarritu- Diriliş (The Revenant) 
En İyi Erkek Oyuncu: Leonardo DiCaprio- Diriliş (The Revenant) 
En İyi Kadın Oyuncu: Brie Larson- Gizli Dünya (Room) 
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Mark Rylance- Casuslar Köprüsü (Bridge of Spies) 
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Kate Winslet- Steve Jobs 
En Orijinal Senaryo: Spotlight 
En İyi Sinematografi: Diriliş (The Revenant) 
En İyi Belgesel: Amy 
En İyi İngiliz Filmi: Brooklyn 
En İyi Uyarlama Senaryo: Büyük Açık (The Big Short) 
En İyi Animasyon Filmi: Ters Yüz (Inside Out) 
En İyi Yabancı Film: Wild Tales 
En İyi Prodüksiyon Tasarımı: Çılgın Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road) 
En İyi Görsel Efekt: Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor (Star Wars: The Force Awakens) 
En İyi Makyaj ve Saç: Çılgın Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road) 
En İyi Kostüm Tasarımı: Çılgın Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road) 
En İyi Ses: Diriliş (The Revenant) 
En İyi Müzik: The Hateful Eight


The Revenant yine almış götürmüş. Açıkçası, gerçekten başarılı bir film evet. Yönetmen ödülünü de almasına hiç lafım yok, farklı bir şey ortaya koymuş yine Inarritu. Ama en iyi filmi de vermezdim ben olsam. Diğer adayların hepsini izlemedim henüz ama o kadar değil diye düşünüyorum. Neyse, filmin yorumu 1-2 güne gelecek zaten. Şimdi susayım. :) Leo'cuğum ve Kate'ciğim böyle aynı gece ödül alınca çok seviniyorum. Darısı Oscar'a! Inside Out'un kazanmasından dolayı da çok mutluyum ve bu yıl önünü kesecek bir filmin olmadığını düşünüyorum. Diğer ödüller daha teknik, pek yorumum yok o sebeple.

Siz sonuçlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Olmamış dedikleriniz var mı? Yorumlarınızı bekliyorum. Oscar öncesi kendime göre bir tahmin yazısı da yazacağım, beklemede kalın. Filmerin hepsini yine izleyemeyecek gibiyim ama. Ayrıca, bu gece de müziğin Oscar'ı olan "Grammy Ödülleri"var. Saat nedeniyle ne yazık ki, canlı izleyemeyeceğim ama yarın sonuçlarla buradayım! Çok güzel performanslar olacak, heyecanlıyım.

Snapchat'te de belki bir Grammy-Oscar sohbeti yaparım. "asenagunkaya"adı ile beni ekleyebilirsiniz. Umarım, hepimiz için güzel bir hafta olur! Sonraki yazıda görüşürüz! :)

6 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. En iyi kadın oyuncu ödülünde Cate Blanchett'ı favori görüyorum Oscar için, diğer bütün adayları izledim ancak Carol'da müthişti kendisi ve bir tık önde bence. Diriliş'i de izledim ama overrated gelmeye başladı bir soğumadım değil filmden, en iyi aktörde de sürpriz çıkabilir Leo'ya kesin gözüyle bakamıyorum çünkü diğer adaylar da çok güçlüler. Inside Out'un önünde de rakip yok gibi bir şey zaten dediğin gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cate B.'ı çook severim, Carol'u da çok merak ediyorum henüz izleyemedim. Çok iyiye benziyor zaten ama ben sanki alamayacak diye düşünüyorum. Brie Larson neredeyse fire vermedi bu yıl, alır Oscar'ı da bence. Ama izlemedim henüz. Diriliş açıkçası bana da biraz öyle geldi, beğenmedim değil ama en iyi film falan asla demem şahsen..Leo da kesin bence artık ya, adam resmen törenlere konuşma hazırlayıp gidiyordur artık bence bu yıl da olmazsa domates falan fırlatırlar sahneye herhalde. :D Aynen Inside Out için çok mutluyum, bu yıl süpürdü zaten. :)

      Sil
    2. Ya aslında ben en iyi aktörde de en çok Eddie Redmayne'i beğendim ama üst üste iki kez vermezler diye düşünüyorum, BAFTA bile vermediğine göre. Bu sene çok kaliteli performanslar var gerçekten.

      Sil
    3. The Danish Girl'ü izlemedim daha. Bir şey diyemiyorum o yüzden ama bence de üst üste çok zor. Performansını çok abartılı bulanlar da görmüştüm ben. Bilmiyorum bence Leo'nun senesi bu yıl! :) Ama evet, iyi peformanslar var cidden ben de merak ediyorum izleyemediklerimi.

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil