The Hobbit: The Desolation of Smaug

16:27 orta boy popcorn 0 Comments

Lord of the Rings serisini izlemeyen, izleyip de büyülenmeyen çok az insan vardır diye düşünüyorum. Tıpkı Harry Potter gibi, bu seri de çoğumuzun gözünde ayrı bir yere sahip. Tabi burada Tolkien'e değinmezsek olmaz. Tıpkı J.K.Rowling gibi o da o kadar gerçekçi ve iyi bir dünya yarattı ki saygı duyulur. "Orta dünya"yı bize tüm ayrıntılarıyla sundu. Filmlerde de yönetmen Peter Jackson çok iyi bir iş çıkararak, belki de hayal ettiğimizden daha iyi bir Orta dünya oluşturdu. Oscar'ları toplamasından da belli zaten. :) Serinin son filmi "Kralın Dönüşü" , aday olduğu tüm dallarda ödülleri evine götürdü.

Seri ne yazık ki sadece 3 filmle yetindi. Ama sevenlerin yoğun isteği ve büyülü dünyada daha anlatacak çok şey olması, yapımcıları yeni bir seriyi beyazperdeye taşımaya itti. Bu da "The Hobbit" serisi. Yine Tolkien'in bir eseri, hatta Yüzüklerin Efendisi serisinden de çok önce yazılmış. Bu seri ile birlikte bildiğimiz karakterler, bildiğimiz evren yeniden karşımıza çıkıyor. Tabi daha da geçmişe gidiyoruz bu kez. Serinin ilk filmini geçen yıl sinemalarda izledik. Bazılarının beklentisini karşılamadı, bazıları hayran kaldı. Ama sonuç olarak, o büyülü dünyayı tekrar görmek bile yetti birçok kişiye. Ancak Oscar yarışında bu kez geri kaldı malesef. Bu sene ise, serinin 2.filmini izleyeceğiz. Yönetmenimiz ilk filmde ve Yüzüklerin Efendisi serisinde olduğu gibi, Peter Jackson. Fragmanlardan anlaşıldığı kadarıyla, ilkinden daha heyecanlı ve daha etkileyici bir film bizi bekliyor gibi. Umarım da öyle olur ve film beklentileri karşılar. Bu arada film ülkemizde 13 Aralık'ta vizyona girecek. Fazla kalmadığını söyleyebiliriz yani. Ödül yarışında ise akıbeti ne olur, ilerleyen günlerde göreceğiz..

İkinci filmin yepyeni fragmanı birkaç gün önce yayınlandı. Hem de gayet uzun bir fragman. Heyecanımızı daha da arttırdı. İşte serinin ikinci filmi olan "The Hobbit: The Desolation of Smaug"un yeni fragmanı:


Ayrıca bu filmde Legolas'ın uzun bir aradan sonra tekrar karşımıza çıkacak olmasına çok sevindim. Bir Orlando Bloom sever olarak, kendisini çok özlediğimi belirteyim. Çok da yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen, uzun zamandır şöyle kaliteli bir filmde izleyemedik. Çocuğu oldu, tamam ilgi lazım falan ama en yakın zamanda iyi projelerle tekrar aramıza dönmesini diliyorum. :) Hepinize iyi seyirler! Sabırsızca beklemeler! :)

0 yorum: