Guardians of the Galaxy

13:30 orta boy popcorn 0 Comments


Ülkemizdeki adıyla "Galaksinin Koruyucuları" , Marvel'in son projesi. Tanıdığımız kahramanlardan farklı bir ekip var bu kez karşımızda ve bence bu durum, Marvel evrenine yeni bir soluk getirmiş. İyi olmuş. Yönetmen, James Gunn. Oldukça iyi bir iş çıkarmış. Bambaşka bir dünya yaratmış. Aslında bu filmi ilk çıktığında izlemek istiyordum ama burada olmadığım için gidemedim. Gecikti ama neyse ki kaçırmadan izleyebildim sinemada. 3D izledim ama açıkçası öyle çok etkileyici bir 3D sahnesi falan yoktu bence. Böyle olacağına hiç olmasa da göz ve baş ağrısı ile çıkmasa salonlardan keşke.. 

Ekibimiz 5 kişiden oluşuyor. Kişi diyorum ama ekibimizde bir ağaç bir de rakun bulunmakta. Rocket kesinlikle favori karakterim. Aşırı komik, zeki esprileri olan bir karakter. Seslendirmeyi Bradley Cooper yapmış. Bu arada, mutlaka orjinal dilinde izlemeye çalışın derim. Bu film için bu önemli bence. Hele de Groot'un sesini duymamak olmazdı. Groot, efsane bir karakter olmuş. Farklı bir karakter ama film sonunda "We are Groot." derken buluyorsunuz kendinizi. Groot karakterini de Vin Diesel seslendirmiş ve bundan da çok keyif aldığını söylemiş. Zoe Saldana ve Chris Pratt diğer iki başrol ve gayet iyi bir iş çıkarmışlar. Uyumlu bir ikili olmuş, yakıştırdım. :)

Filmin konusunu nasıl anlatsam bilemiyorum. Galaksiyi ve milyonlarca insanın hayatını korumak için; bir kürenin kötülerin eline geçmesini önlemeye çalışıyor ekibimiz. Asıl hedef bu. Filmin başında ekipten kimse birbirini tanımıyor hatta bazıları da birbirine düşman iken, ilerledikçe onların da aralarında nasıl bir bağ oluştuğunu görüyoruz. Öyle Hulk ya da Thor tarzı olağanüstü güçleri yok ekibimizin ama birlik olduklarında çok şey başarabileceklerini gösteriyorlar. Korunması gereken kürenin olayı da hayli ilginçti, spoiler vermemek adına anlatmıyorum. 


Ayrıca filmde benim çok önemli bulduğum bir şey var. O da "Thanos"a yer verilmesi. Marvel evrenini yakından takip edenler bilirler, Thanos neredeyse yenilmez derecede güçlü ve "Avengers"ta da karşımıza çıkacak. Tabi ne şekilde ve ne zaman hiç bilmiyoruz. Bu yüzden ona da kısaca değinilmesi güzel olmuş, seslendirme de başarılı. Onun hikayeye nasıl dahil olacağını merakla bekliyorum Avengers filminde. Ayrıca bu sebeple Galaksinin Koruyucuları ekibinden birkaç kişinin de Avengers'ya gözükebileceği konuşuluyor, meraklısına bildireyim. :) Thanos ile ilgili şöyle bir eleştirim var sadece, daha fazla üzerine düşülebilirdi. Böyle önemli ve kilit rol olan bir karakter çok geçiştirilmiş sanki. Filmin konusu Thanos değil tabi ama bilemiyorum, daha fazla olabilirmiş ama Marvel Thanos'u "yavaş ama özenli" bir şekilde işliyor gibi gözüküyor. Aşağıdaki de görmeyenler için Thanos:


Film gayet akıcı, aksiyonu bol ama en çok da eğlencesiyle öne çıkan bir film. Her karakter ayrı bir espri yapıyor, neredeyse beş dakikada bir sizi güldürecek bir şey oluyor. En komik Marvel filmiydi izlediğim diyebilirim. Görsellikten zaten bahsetmeme gerek yok, muhteşemdi. Yepyeni bir evren yaratılmış ve çok güzel yansıtılmıştı. Film uzunluk olarak diğer Marvel filmlerinden kısa ama yine de gayet iyi bir uzunlukta bence. 

Şöyle bir şey söylemeliyim. Başta birazcık filme adapte olmakta zorlanabilirsiniz, özellikle de Marvel'in çizgi romanlarını takip etmiyorsanız. Şahsen bende böyle oldu. Yepyeni bir evren ve ekip olunca karşımda, başta alışamadım. "Bu neden buna düşman? Kim kimdir? Şu neden oldu şimdi?" diye düşündüm ama kısa sürede alışmayı başardım ve benimsedim. Zaten filmin içinde olan biteni açıklayan sözler var, izleyicinin işi kolaylaştırılmış. 


Bu filmi anlatırken, müziklerinden bahsetmemek olmaz. Müthişti tek kelime ile! Şarkılar kesinlikle filmin bu kadar sevilmesini sağladı diye düşünüyorum. Filmde eskilerden bolca şarkı var ve sahnelerle en uyumlu şekilde kullanılmış. Bazılarını da filmde ilk kez duyduğumu itiraf etmeliyim ama çok sevdim. Sizi bir anda 80'lere götürüyor. Bazı şarkıları dinlerken, günümüz müziğinin ne kadar farklı olduğunu düşünmeden edemedim. Müzik gerçekten evrim geçirmiş gittikçe..

Benim yine çenem düşmüş. :) Sonuç olarak, hem iyi bir film izlemek hem eğlenmek hem de yaz sıcağından kaçmak istiyorsanız kaçırmayın derim! İkinci filmde neler olacağını da ayrı bir merakla bekliyorum. Aslında ilk film gayet bitirici bir son ile bitti. Devama açık bir durum yoktu. Bakalım ikinci film için nasıl bir konu seçecekler ve ekibimizi daha neler bekliyor? Son olarak; favori sahnem, kesinlikle filmin sonundaki küçük Groot'un dans sahnesi! Allahım, nasıl tatlı nasıl güzel bir sahneydi! Aklıma geldikçe gülümsüyorum. :) Çok iyi düşünülmüş, çok eğlenceli ve sevimli bir sahneydi.

İzleyenler varsa yorumlarınızı bekliyorum. İzlemeyenleri de salonlara alalım. :) Yazı biraz gecikti ama artık kusura bakmayın. Bu arada; son bir şey söylemek istiyorum. Yıllardır doğru düzgün hasta olmayan ve kışın bile birkaç günlük boğaz ağrıları dışında sorun yaşamayan ben, üç gündür oldukça hastayım. Ateşim çıktı ve onunla uğraşıyorum, yazı da o nedenle gecikti zaten. Klimaların etkisi olsa gerek diyorum. Bu yüzden; herkes kendine çok iyi baksın! Serinleyelim derken klimaya fazla maruz kalırsanız, sonuçları kötü olabiliyor. Dikkat etmek gerek! Herkese keyifli okumalar! :)

Yazıyı bitirmeden önce; filme ilgili birkaç ilginç ayrıntıyı paylaşayım sizlerle:

  • Vin Diesel "I am Groot." repliğini 1000'den fazla kez seslendirmiş. Düşünün artık!
  • Yönetmen James Gunn başta Chris Pratt'ı seçmelere almak istememiş ancak çevresindekilerin ısrarı sonucu almış. Sonra da çok beğenmiş ve mutlaka o olacak demiş. Ve Pratt da rol için 6 ayda tam 30 kilo vermiş. İşte, azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor. :)
  • Zoe Saldana tüm rolü makyajla canlandırmış. Karakterin dijitale dönüşmesini istememiş ki bu yüzden çok saygı duydum kendisine.
  • Olivia Wilde Gamora rolünü reddetmiş. Evet, yanlış duymadınız! Valla nedenini gerçekten merak ettim. Çok da parlamış bir yıldız olmadığını düşünürsek, ayağına gelen böylesine bir fırsatı neden tepmiş acaba?
  • Diesel'in repliği 8 ayrı dilde seslendirdiği söyleniyor. Dublajlı gösterimde de kendi sesi olsun istemiş. İlginç bir bilgi ama malesef Türkçe yok içinde bildiğim kadarıyla.
  • Karen Gillan rolü için saçlarını kazıtmış! Hem de öyle baş rol falan olmamasına rağmen. Şahsen böyle kişilere hem saygı duyuyorum hem de şaşıyorum. Saç, benim için büyük bir değişim çünkü.
  • Ve işte en üzüldüğüm bilgi: Çizgi romanda kısa bir süre koruyuculara katılan Iron Man'in filmde de olması düşünülmüş. Ancak o sırada Robert Downey Jr.'ın kontratı bittiği için bu fikir gerçekleşememiş. AMA GELİN GÖRÜN Kİ, filmin çekimleri bittikten sonra adam kontratını yenilemiş! Olacak iş değil! Valla çok üzüldüm okuyunca, filmin eğlenceli dokusuna pastanın kreması tadında bir ekleme olabilirdi!

Aşağıya dinlemek isteyenler için filmin çok konuşulan ve benim de çok beğendiğim soundtrack'ini bırakıyorum. Bir kulak verin derim. :)

Filmin imdb sayfasına gitmek isterseniz, tıklayın.

Benim puanım; 4.5/5


0 yorum: