Deadpool / Film Yorumu

11:44 orta boy popcorn 0 Comments

Yeniden merhaba! Yeni bir film yorumuyla karşınızdayım. Hem de çok beklenen, çok sevilen, benim de yazarken bile suratımda bir gülümseme yaratan bir film ile: Deadpool. 

Marvel'in son harikası hatta bana göre en iyilerinden biri Deadpool. Upuzuuun bir bekleyiş sonunda görücüye çıktı. Ben bir hafta gecikmeli izledim malesef ve okuduğum yorumlar sonrası o bir hafta zor bekledim. Beklentiye girmek iyi değil derim ama bu film gerçekten tüm beklentimi karşıladı. Ne bekliyorsanız, fazlasıyla veriyor size. Konuyu açıklamama gerek yok sanırım. Süperkahraman filmi ama Deadpool'un kahramanlıkla pek alakası olmadığını söylemeliyim. Hiç tipik süperkahraman filmlerinden değil o yüzden. Ama temel olarak, sıradan ve ölümlü bir adamın dönüşümünü ve belli güçler kazanmasını görüyoruz. Nasıl dönüştüğünü, neden maskeli olduğunu falan söylemek istemiyorum. Çoğunuz biliyordur belki ama yine de bilmeyenler için spoiler olmasın. Ayrıca, bu film şu ana kadarki süperkahraman filmlerinde görmediğimiz kadar romantik sahneye ahip. Aşk, temel konu gibi bir şey çünkü. Çıkış noktası daha doğrusu ve gerçekten sağlam bir çift var! Çok da yakışmış iki oyuncu birbirine, ben o duyguyu hissettim yani.
Yönetmen, Tim Miller. Başarılı ve farklı-türüne göre- bir film yapmış. Özellikle de kendisinin ilk yönetmenlik deneyimi olduğu düşünülürse, baya başarılı diyebiliriz. Devam filmini de o yönetecek. Kurgu gayet güzeldi. Senaristler de filmin diğer bir güzel yanıydı. Film, girişiyle sizi bağlıyor bir kere! Hemen içine çekiveriyor! Harika bir giriş olmuş, bayıldım. Gülerek izledim. :) Film boyunca da hep güldüm zaten. Öyle bazı yorumlarda gördüğüm kadar büyük kahkahalar atmadım ama gülümseme hiç eksik olmadı yüzümden. Çok eğlendim. Deadpool daha doğrusu Wade, başına gelene rağmen enerjisini ve mizah anlayışını hiç kaybetmiyor. Filmdeki diyaloglar da çok iyiydi bence. Çok zekice cümleler vardı, özellikle karakterin seyirciyle konuştuğu ve Marvel'a hiç çekinmeden göndermeler yaptığı kısımlar çok hoşuma gitti. Çok samimi geldi. Aksiyon sahneleri de gayet iyi çekilmişti, dozundaydı bence. Ayrıca, filmi fırsatınız varsa kesinlikle IMAX'te izleyin. Etkileyiciliği çok artıyor bence. Bizim salonda koltuklar sallanıyordu, o derece. 

Filmin en sevdiğim yanlarından biri de soundtracki oldu. Şarkılar hem çoğu kişinin bileceği şarkılar hem de sahnelerle çok uyumlular. Karaktere de çok uymuşlar, keyifle dinledim sahnelerinde. Wade rolündeki Ryan Reynolds, çok başarılı bir iş çıkarmış bence. Maskesiz kısımlarda da gayet iyiydi. Özellikle ses tonuna ve sesini kullanış şekline bayıldım. Hayatının rolünü bulmuş bence. Sevdiğim bir isimdi ama sessizdi biraz, diğer Ryan'lardan fırsat kalmıyordu pek ama artık önü açık. :) Vanessa rolündeki Morena Baccarin de çok hoş bir kadın, çok uymuş çiftimiz. Bu arada, filmde ufak bir "X-Men" göndermesi de mevcut. X-Men malikanesini görüyoruz kısacık ve X-Men ekibinden alışık olmadığımız iki kişi de yer alıyor filmde. Öyle çok bilgiye gerek yok, mutantların eğitildiği bir yer olduğunu bilseniz yeter. Ben X-Men aşığı olarak, çok sevdim bu ayrıntıyı ve o iki karakteri de sevdim. Özellikle Colossus çok iyi bir karakter olmuş. Bu iki karakteri gelecekte de görecek miyiz acaba? Önceki X-Men filmlerinde yoklardı, merak ettim durumlarını.
Filmle ilgili eleştirebileceğim tek şey şu olabilir. O da, belki biraz gidişatın tahmin edilebilir olduğu. Ama bu tarz bir filmde zaten farklı şeyler düşünmek garip olur. Bir de, sonuca biraz çabuk ve kolay mı ulaştılar diye düşündüm ama o da artık ufacık kusur olsun. Ki çok da kolay olmadı yani. Hadi belki bir de, Wade'e Vanessa'dan durumu sakladığı için çok kızdım diyebilirim ama o da kusur değil gidişat hakkındaki düşüncem oluyor. Bunlar dışında inanın kusur bulamadım. Gerçekten tam anlamıyla izleyiciyi -bence- tatmin eden bir film ortaya çıkarmış. Marvel, ayrı bir kulvar yaratmış. Senaryo derinliği belki diğer filmlerdeki kadar yok ama o açığı eğlence ve aşk ile kapatmışlar. IMDB sayfasına gitmek isteyenler, tıklasın.

Kısacası, mutlaka izlemelisiniz filmi! Fırsatınız varsa da, IMAX'te. Devam filmini merakla bekliyorum şimdiden. Ciddi bir gişe yaptı film, rekor da kırdı sanırım. Çok eğlenceli, zamanın su gibi aktığı, öyle çok düşündürmeyen, önceki süperkahraman filmlerinden farklı bir film var karşımızda. İzleyenler varsa, siz nasıl buldunuz? Yorumlarınızı bekliyorum. Herkese keyifli okumalar! :)

0 yorum: